Bekijk de uitzending van Designdroom terug

Wo 14 november 2018 | 21:30 Designdroom

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Designdroom gemist? Bekijk hier naar Designdroom gemist.

Designdroom

Datum
Wo 14 november 2018
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
SBS 6
Genre
Show
Presentatie
Jeroen van der Boom
Twitter hashtag
#designdroom
Deel-url
gids.tv/21289122

Jeroen van der Boom presenteert vanaf vanavond bij SBS6 een gloednieuw seizoen van Designdroom, elke woensdag om 21:30 uur. In deze competitie strijden zes interieurdesigners met elkaar om de titel 'Beste interieurdesigner van Nederland'. Voor het nieuwe seizoen zijn alleen professionele interieurdesigners geselecteerd waardoor het niveau nog hoger ligt. In zes afleveringen proberen de deelnemers aan de hand van echte situaties alledaagse woondilemma’s het beste op te lossen.

De zes kandidaten, twee mannen en vier vrouwen, zijn allemaal al werkzaam als interieurdesigner of doen een creatieve studie. Ze krijgen opdrachten die uit het leven gegrepen zijn. Een opdracht heeft altijd een praktische twist, die veel inventiviteit van de ontwerpers vraagt. Zo ontwerpen ze bijvoorbeeld een sfeervolle woon- en werkkamer voor een samengesteld gezin van zeven personen, bedenken ze een oplossing voor een trap midden in een keuken en gaan ze aan de slag met een studentenkamer waarin alles moet gebeuren op slechts 25 vierkante meter.

De designers bedenken ruimtelijke oplossingen, brengen kleur en sfeer in de woonruimtes en proberen de meest ideale situatie voor de bewoners te ontwerpen. Aan het eind van elke aflevering beoordeelt de jury, bestaande uit trendwatcher Monique van der Reijden en IKEA interieurdesigner Lotte van Westerhoven, wie afvalt in de race om de 'Beste interieurdesigner van Nederland' te worden. De bewoners bepalen door het kiezen van de beste woonoplossing wie de winnaar van de aflevering wordt.

Designdroom op tv

Vrouwen kandidaten race jury bewoners ikea studentenkamer studie lotte winnaar gezin oplossing keuken competitie show deelnemers opdracht sbs6 oplossingen uit het leven jeroen van der boom trap seizoen aflevering 1 seizoen 2 afvalrace wekelijks deze.