Bekijk de uitzending van De Zevende Dag terug

Zo 11 december 2011 | 23:55 De Zevende Dag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Zevende Dag gemist? Bekijk hier naar De Zevende Dag gemist.

De Zevende Dag

Datum
Zo 11 december 2011
Tijd
23:55 tot 01:55
Zender
Eén
Genre
Actualiteitenmagazine
Presentatie
Ivan De Vadder;Indra Dewitte
Twitter hashtag
#7dag
Officiële Twitter
@dezevendedag
Deel-url
gids.tv/6843961

Gevarieerd actualiteitenmagazine.
Hij is twaalf jaar minister van Financiën geweest, en hij was het graag gebleven. Maar in de nieuwe regering wordt hij Minister van Buitenlandse Zaken. Didier Reynders (MR) is onze gast.

Als het vooropgezette tijdschema gehaald wordt, krijgt de nieuwe regeringsploeg zaterdagavond het vertrouwen in het parlement. In de bespreking over de regeringsverklaring die daaraan voorafging beklommen de Kamer fractievoorzitters één voor één het spreekgestoelte. De Zevende Dag zet ze tegenover elkaar aan tafel: de drie Vlaamse fractievoorzitters van de meerderheid (Raf Terwingen, CD&V - Patrick Dewael, Open VLD - Karin Temmerman, sp.a) tegenover drie oppositiepartijen (Jan Jambon, N-VA - Gerolf Annemans, Vlaams Belang – Stefaan Van Hecke, Groen!).

Sport: Michel Wuyts komt zijn nieuwe CANVAS- tv-reeks over Vlaamse cyclocrossers ‘De Flandriens van het veld' voorstellen, en 400-meter loper Nils Duerinck, teamgenoot van de Borléebroertjes, komt praten over een bijzondere stage in Ijsland.

Het zou de ultieme top worden die de Euro definitief moest redden. Alvast 23 landen hebben donderdagnacht plechtig afgesproken om voortaan hun begroting en hun overheidsschuld streng in de hand te houden. Maar is dat voldoende? Over Euro-bonds is bijvoorbeeld helemaal niets vernomen, en het permanente noodfonds lijkt ook niet echt indrukwekkend te worden. Is de doodsstrijd van de Euro begonnen? We vragen het aan de liberale fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstadt. En we bekijken de gevolgen van de Eurotop met gasten uit het bedrijfsleven en de bankwereld.

In 1972 werd het toneelstuk ‘Groenten uit Balen' van Walter van den Broeck voor het eerst opgevoerd in Balen. 40 jaar later verschijnt de gelijknamige film en is de thematiek van de sociale onrust weer brandend actueel. De Zevende dag trok met regisseur Frank Van Mechelen over de brug in Balen, waar alles begon. En onze studiogast is auteur Walter van den Broeck zelf.

Plus live muziek in de studio van Raymond van het Groenewoud.

De Zevende Dag op tv

.