Bekijk de uitzending van De Zaak Menten terug

Za 7 april 2018 | 20:25 De Zaak Menten IMDb: 7.9

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Zaak Menten gemist? Bekijk hier naar De Zaak Menten gemist.

De Zaak Menten

Datum
Za 7 april 2018
Tijd
20:25 tot 21:20
Zender
NPO 2
IMDb
7.9
Genre
Dramaserie
Jaar
2016
Regisseur
Tim Oliehoek
Acteurs
Guy Clemens, Aus Greidanus Sr., Noortje Herlaar, Carine Crutzen
Twitter hashtag
#dezaakmenten
Deel-url
gids.tv/19985905

De komende drie weken is om 20:25 uur op NPO 2 de dramaserie De Zaak Menten opnieuw te zien bij Omroep MAX. Het drieluik is gebaseerd op het verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeert te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als de politiek.

In De Zaak Menten is te zien hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.

In de eerste aflevering is te zien dat Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, door collega Henriette Boas is gewezen op een paginagroot interview in De Telegraaf met multimiljonair en kunstverzamelaar Pieter Menten.

Boas beweert dat Menten zijn rijkdom te danken heeft aan ernstige misdaden die hij zou hebben gepleegd in de Tweede Wereldoorlog. Wanneer De Telegraaf geen aanleiding ziet de zaak verder te onderzoeken, besluit Knoop zelf verhaal te halen bij Menten.

De Zaak Menten op tv

.
Promo: De Zaak Menten