Bekijk de uitzending van De wilde keuken van Wouter Klootwijk terug

Wo 21 november 2012 | 20:25 De wilde keuken van Wouter Klootwijk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De wilde keuken van Wouter Klootwijk gemist? Bekijk hier naar De wilde keuken van Wouter Klootwijk gemist.

De wilde keuken van Wouter Klootwijk

Datum
Wo 21 november 2012
Tijd
20:25 tot 20:55
Zender
NPO 2
Genre
Serie reportages
Presentatie
Wouter Klootwijk
Twitter hashtag
#dewildekeuken
Officiële Twitter
@dewildekeuken
Kijkwijzer
Uitzending gemist
De wilde keuken van Wouter Klootwijk gemist
Deel-url
gids.tv/8397970

Ierland is rijk aan zeebanket. Zelf eten ze er weinig van. Wel kweken ze een zeeslak die in Azië als delicatesse wordt gegeten. Wouter Klootwijk komt proeven.

Wouter Klootwijk ontmoet een Nederlandse chef-kok die de Ieren oesters leert eten. Intussen valt de kok zelf nog elke dag om van verbazing, zoveel lekkers komt er uit de Ierse wateren.

Wat de Ieren wel zelf hebben ontdekt is de zeeslak. De rijken in Azië en de sjieke lieden uit Londen betalen er goud geld voor. De zeeslak hadden de Ieren zelf niet, maar wel het voedsel voor het beest: zeewier. Dan blijkt dat je de twee dingen kunt doen: voer naar de dieren brengen of de dieren naar het voer. Het antwoord geven de Ieren zelf. Ze halen de dieren van ver, voeren ze en verkopen ze aan de wijde wereld voor de prijs van kaviaar.

De wilde keuken van Wouter Klootwijk is het enige culinaire programma waarin niet wordt gekookt. Wel staat het programma bol van de merkwaardige ontdekkingen. Het plezier dat de makers hebben spat van het scherm. “We weten nog steeds niet hoe televisie moet, maar wat we maken blijft verbazen. En soms zie je het beeld even bewegen. Dan kon de cameraman het niet houden van het lachen", aldus Wouter in een eerder door de NTR verstuurd persbericht.

De wilde keuken van Wouter Klootwijk op tv

.