Bekijk de uitzending van De Wereld van Morgen terug

Wo 13 juni 2018 | 20:35 De Wereld van Morgen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld van Morgen gemist? Bekijk hier naar De Wereld van Morgen gemist.

De Wereld van Morgen

Datum
Wo 13 juni 2018
Tijd
20:35 tot 21:30
Zender
NPO 1
Genre
Wetenschappelijk magazine, Live uitzending
Jaar
2018
Twitter hashtag
#dewereldvanmorgen
Deel-url
gids.tv/20390747

Hoe ziet ons land eruit over tien jaar? En over twintig? In De Wereld van Morgen onderzoekt Jort Kelder het Nederland van de toekomst. Nederland is koploper op het gebied van innovatie; iedere dag werken er bedrijven, instituten en wetenschappers aan nieuwe technologieën om ons leven beter en gemakkelijker te maken.

De Wereld van Morgen laat zien welke innovaties er in de wereld plaatsvinden en wat deze in de praktijk voor ons kunnen betekenen. Jort Kelder presenteert het programma live vanuit het Kurhaus in Scheveningen, waar ook André Kuipers live de Nederlandse Innovatie Prijs uitreikt aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland.

Hoe ziet wonen en werken er in de toekomst uit? Wat verandert er in de gezondheidszorg? En besturen we over een aantal jaar onze eigen auto’s nog wel? De Wereld van Morgen laat spraakmakende innovaties zien die niet eens zo lang op zich laten wachten. Zo demonstreert Jort Kelder hoe een boer, met behulp van drones en zelfbesturende tractoren, zijn laarzen niet meer vies hoeft te maken om zijn beroep uit te oefenen.

Ook legt Kelder uit hoe artsen met een virtuele kopie van een patiënt zonder risico’s medicijnen en operaties kunnen testen. Op de Arena Boulevard laat de presentator zich met innovatieve technieken leiden door een meute van duizenden concertbezoekers.

De Wereld van Morgen op tv

Drones nederland medicijnen nederlander live uitzending leiden presentator arena kuipers wetenschappers scheveningen vies innovatie operaties patiënt zelfbesturende kurhaus diensten kijker wetenschappelijk tractoren magazine jort kelder werken wachten beroep praktijk.