De wereld van morgen: duurzame vernieuwing

Meest recente uitzending
Datum
Ma 19 oktober 2020
Tijd
21:35 tot 22:35
Genre
Informatief, Wetenschap
Acteurs
Splinter Chabot, Hans Dorrestijn, Nick Schilder
Website
De wereld van morgen: duurzame vernieuwing
Deel-url
gids.tv/25233925

Splinter Chabot, Nick Schilder en Hans Dorrestijn geven in De wereld van morgen een sneakpreview van wat ons te wachten staat in de toekomst. Ze laten de innovaties zien die ons leven in de nabije toekomst voorgoed kunnen veranderen.

Klimaatweek
De Wereld van Morgen wordt dit jaar tijdens de klimaatweek uitgezonden en daarom is er speciale aandacht voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Innovatieprijs bekendgemaakt.

Groene steden
Nick Schilder en Hans Dorrestijn duiken in de toekomst van groene steden, onder andere gebouwd met natuurlijke materialen. Ook krijgt Nick in het LUMC in Leiden te zien hoe organen uit menselijke stamcellen worden gekweekt. Het is mogelijk de oplossing voor het tekort aan donoren en het gebruik van proefdieren.

Waterstoffabriek
Splinter vliegt per helikopter naar 's werelds eerste revolutionaire, offshore waterstoffabriek in de Noordzee, waar schone energie wordt opgewekt. Voor het probleem van droogte ontdekt hij innovatieve oplossingen voor het tekort aan (zoet) water en proeft hij algen als alternatief voor het vervuilende palmolie dat in heel veel van onze producten zit.

Meer op tv: Dakar op tv , Cricket op tv en Tour De France op tv

De wereld van morgen: duurzame vernieuwing gemist