Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Do 17 januari 2013 | 01:45 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Do 17 januari 2013
Tijd
01:45 tot 02:35
Zender
NPO 3
Genre
Live programma
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Kijkwijzer
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/8631564

Vanavond in De Wereld Draait Door:

-Vanavond is Giel tafelheer bij Matthijs.

-Het Verenigd Koninkrijk en Europa: het is nooit een gelukkig huwelijk geweest. Aanstaande vrijdag speecht de Britse premier David Cameron in Nederland, waarin hij zal uitwijden over hoe hij de rol van het Verenigd Koninkrijk binnen de EU in de toekomst ziet. N.a.v. de komst van Cameron praten wij over de grootste misverstanden die leven rond Brussel en de Europese Unie met Roland Duong en Teun van de Keuken. Zij presenteerden in het voorjaar van 2009, 2010 en 2011 het Nederlandse programma De Slag Om Brussel, waarin zij 'feit en fictie in het woud aan Brusselse instellingen onderscheidden'.

-De nieuwste Spielberg, Lincoln, gaat over de strijd van de in 1865 vermoorde Amerikaanse president Abraham Lincoln tegen de slavernij en het morele dilemma waar hij voor komt te staan. De film, waarin Daniel Day-Lewis de hoofdrol speelt, is de grootste kanshebber voor de Oscars met 12 nominaties. Aan tafel: Twan Huys.

-Samen met Tom Egbers gaan we het hebben over de Elfstedentocht van 1963. Aan tafel zitten de nummers 1, 2 en 3 van deze tocht. Reinier Paping, Jan Uitham en Jeen van den Berg.

-Muziek is vanavond van The Horse Company.

De Wereld Draait Door op tv

David cameron verenigd koninkrijk president nederland live brussel tom egbers huwelijk europese unie film koninkrijk slavernij abraham lincoln instellingen keuken giel elfstedentocht 1963 de wereld draait door oscars nominaties voorjaar amerikaanse president britse premier jeen van den berg reinier tafel 2009 horse cameron paping abraham premier reinier paping uitham jeen van den daniel day-lewis jan uitham matthijs van nieuwkerk roland duong teun van de keuken twan huys lincoln.