Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Vr 9 november 2012 | 11:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Vr 9 november 2012
Tijd
11:00 tot 11:50
Zender
NPO 2
Genre
Live programma
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Kijkwijzer
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/8345682

Vanavond in De Wereld Draait Door:

-Het BNN tv-programma Spuiten en Slikken liet een onderzoek uitvoeren door het Watercycle Research Institute naar de hoeveelheid drugsrestanten in rioolwater. Als het onderzoek klopt, zouden er in Volendam meer lijntjes coke worden gesnoven dan in grote steden als Milaan, Parijs en Londen. In de dorpsregio worden meer dan 1100 lijntjes per dag gesnoven, één lijntje per 40 inwoners per dag! Wat XTC betreft neemt Volendam de 3e plek van Europa in.

Wat is er aan de hand in het pittoreske vissersdorp? Aan tafel o.a.: Tim Hofman en Piet Reijers. Laatstgenoemde is (als vader) verbonden aan ‘Moedige Moeders': een initiatief van moeders om Volendamse jongeren van drugs te weerhouden.

-(Reclame)regisseur en liefhebber van amateurfilm Wim van der Aar vindt in 1996 op het Waterlooplein een doos met geluidsbanden van ene Guido van Waveren. Hij raakt geïntrigeerd en begint een speurtocht naar het levensverhaal van Guido. Uit meer dan zestig uur geluidsopnames komt een tragisch verhaal naar voren over een telg uit een machtige familie in verval, Van der Aar monteerde beelden onder de gesproken tekst en het resultaat is ‘De van Waveren Tapes'.

De documentaire De Van Waverentapes is vanavond te zien om 22.55 op Nederland 2.

-Mike Boddé en Thomas van Luyn zullen het hebben over hun Mike & Thomas Kerstrevue.

-Muziek is er van de legendarische basgitarist Larry Graham samen met de Nederlandse band My Baby.

-Gerdi Verbeet is vanavond tafeldame.

De Wereld Draait Door op tv

.