Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Wo 19 september 2012 | 19:45 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Wo 19 september 2012
Tijd
19:45 tot 20:35
Zender
BVN
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Deel-url
gids.tv/8153950

Vanavond in De Wereld Draait Door:

-Vanaf zondag 23 september is het dan eindelijk zover: het Stedelijk Museum in Amsterdam gaat weer open voor publiek! Het Stedelijk sloot in 2004 haar deuren voor een
grootscheepse verbouwing. DWDD viert de heropening van het museum voor moderne kunst met Joost Zwagerman, Jeroen Henneman, Annet Gelink, Puck Verkade en Yuri Honing. Zij zullen vertellen op welke werken zij zich het meest verheugen. Dit alles wordt muzikaal omlijst door pianist Thomas Beijer.

-Feministe Naomi Wolf is de schrijver van het boek ‘Vagina: a new biography' dat onlangs veel opzien baarde. In het boek gaat ze in op de neurale netwerken tussen de hersens en de vagina die de kwaliteit van het vrouwelijk orgasme bepalen. Ze schrijft dat haar eigen orgasmes mentaal en fysiek minder krachtig werden. Ze liet daarom een stalen plaatje in haar onderrug plaatsen en het probleem was opgelost. Het boek gaat echter verder dan een persoonlijk relaas; het werd een pleidooi voor onderkenning van de sterke connectie tussen de vagina en de rest van het vrouwelijke lichaam. Aan tafel: Annemarie Oster en Sylvana Simons.

-Nico Dijkshoorn dicht.

-Tafeldame is Claudia de Breij.

De Wereld Draait Door op tv

.