Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 17 april 2012 | 12:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 17 april 2012
Tijd
12:00 tot 12:53
Zender
NPO 2
Genre
Liveprogramma
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Kijkwijzer
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/7451184

Vanavond in De Wereld Draait Door:

-Vandaag is het proces tegen Anders Breivik begonnen. Hij ging er direct hard tegen aan: direct na binnenkomst maakte hij een extreem rechts gebaar. Hij gaf vervolgens aan de rechtbank niet te erkennen en verklaarde zelfs onschuldig te zijn, omdat volgens hem het vermoorden van sociaaldemocraten geen misdaad is maar zelfverdediging. Aan tafel: Prem Radhakishun en Jan-Hein Kuijpers.

-Al 14 jaar is Marco Borsato ambassadeur voor War Child, de organisatie die zich bekommerd om oorlogskinderen. Borsato is net terug van zijn derde reis naar Oeganda waar hij projecten heeft bezocht van War Child. Zo sprak hij met slachtoffers en ex-soldaten van het Verzetsleger van de Heer (LRA). Het LRA is wereldwijd bekend door de jacht op diens leider, oorlogsmisdadiger Joseph Kony, aangezwengeld door de internetviral 'Kony2012'. Hoe is de situatie in Oeganda nu eigenlijk? Aan tafel: Marco Borsato.

-Muziek is er van Ton Koopman.

-Tafelheer is Jan Mulder.

De Wereld Draait Door op tv

.