Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Vr 6 maart 2020 | 11:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Vr 6 maart 2020
Tijd
11:00 tot 12:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23906922

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending
- Wendy van Dijk maakte bij RTL furore met haar typetjes, met name Ushi is in ieders geheugen gegrift. Wendy stapte onlangs over naar SBS, waar ze nu opnieuw in de huid kruipt van fictieve typetjes in ‘Wie het laatst lacht’. ‘Wie het laatst lacht’ is vrijdagavond te zien om 20:30 op SBS6.

- Jeangu Macrooy maakte gisteravond bij ons zijn songfestivalnummer bekend: ‘Grow’. Bij dit nieuws een prachtige muziekvideo, die in onze uitzending in zijn geheel te zien was. Er kwamen veel positieve reacties op het nummer en de videoclip, maar het gaat natuurlijk om de live-uitvoering. Die speelt Jeangu vanavond voor het eerst bij ons! Ook aan tafel: Cornald Maas en zijn 'mini-cornalds’ Noor (10), Koen (11), Branko (9), Fenne (11) en Floor (11), over het nummer ‘Grow’ en de concurrentie op het Songfestival!

- Slachtofferspreekrecht: het relatief nieuwe recht van slachtoffers van zwaardere misdrijven om tijdens de strafzitting een verklaring af te leggen. Dit recht staat sinds deze week ter discussie. In de Utrechtse rechtbank tartte verdachte Gökmen T. de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag op de Utrechtse tram, terwijl zij hun slachtofferverklaringen zaten voor te lezen. Is dit wat we willen van spreekrecht? Aan tafel rechter-in-ruste Frank Wieland.

- Tom Lanoye is onze tafelheer.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam aanslag sport verdachte rechtbank floor politiek discussie uitzending cornald maas media koen wetenschap cultuur geheugen maas huid verklaring concurrentie tram de wereld draait door misdrijven talkshow tafel luckytv sbs6 wendy utrechtse slachtofferverklaringen videoclip reacties matthijs van nieuwkerk tom lanoye wendy van dijk de aanslag seizoen week lezen deze week deze jeangu macrooy nummer macrooy.