Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 3 maart 2020 | 19:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 3 maart 2020
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23887023

Onderwerpen van deze uitzending

-
Het eerste boek van Splinter Chabot komt vandaag uit, op zijn verjaardag. In ‘Confettiregen’ beschrijft hij zijn eigen jeugd, onder het alter ego 'Wobie'. Het gaat over de zoektocht van een jongen die ontdekt dat hij anders is dan andere jongens en over de onzichtbare wetten die voorschrijven wat hoort en wat niet, als jongen zijnde. Splinter beschrijft hoe het was om te ontdekken dat hij op jongens viel en de strijd die hij daarmee heeft gevoerd.

-
Correspondent Bram Vermeulen doet al jaren vanuit Afrika verslag voor de NOS en NRC. Morgen wordt zijn nieuwe documentaire uitgezonden: ‘Mr. Gus, handelaar in oorlog’. Het gaat over de Nederlandse zakenman Guus Kouwenhoven, die drie jaar geleden werd veroordeeld tot 19 jaar gevangenisstraf wegens wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia.

-
2020 is het Beethoven-jaar: precies 250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren, misschien wel de grootste componist ooit. Dat wordt herdacht met evenementen en natuurlijk concerten. Zo spelen Lucas en Arthur Jussen alle vijf pianoconcerten van de grootmeester in drie dagen, eind deze maand in De Doelen in Rotterdam en in december in het Concertgebouw.

-
Fidan Ekiz is onze tafeldame vanavond.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport politiek media wetenschap cultuur de wereld draait door talkshow luckytv matthijs van nieuwkerk seizoen.