Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 3 maart 2020 | 11:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 3 maart 2020
Tijd
11:00 tot 12:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23887005

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending
- Op 7 maart begint de Boekenweek en daar hoort ook het jaarlijkse Boekenweekessay bij. Deze keer van de hand van Özcan Akyol. In ‘Generaal zonder leger’ trekt hij hard van leer. Waartegen? Tegen de boekenbranche én collega-schrijvers. De boekenwereld is namelijk elitair en arrogant, Nederlandse auteurs zijn braaf en krachteloos. Wat moet er veranderen? We vragen het Eus.

- Op het afgelopen WK baanwielrennen in Berlijn was de Nederlandse ploeg heer en meester en dat creëert hoge verwachtingen voor de Olympische Spelen over een half jaar. Aan tafel twee renners uit die ploeg: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, goede vrienden en trainingsmakkers, maar ook elkaars concurrenten, zoals bleek op de individuele sprint op het WK.

- Komend weekend is de première van de klassieke musical 'Hello, Dolly!' Over een koppelaarster en een rijke ondernemer, die uiteindelijk elkaar het hof maken. Met in de hoofdrollen Paul de Leeuw en Simone Kleinsma!

- Aankomende vrijdag komt het vierde deel van haar albumreeks uit: The Gospel Sessions Volume Four. Een diepe duik in de roots van soul en gospel. Een zoektocht die haar naar onder andere Marokko en de Caraïben bracht, dus horen we afrosoul en calypso invloeden. Luister maar naar 'Victory', vanavond op ons podium!

- Erben Wennemars is onze tafelheer vanavond.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport marokko leeuw zoektocht olympische spelen baanwielrennen politiek uitzending boekenweek media paul de leeuw berlijn erben wennemars volume wetenschap cultuur renners musical soul wk baanwielrennen première de wereld draait door ondernemer meester talkshow sprint tafel caraïben duik luckytv heer weekend wennemars jeffrey hoogland hoogland özcan akyol matthijs van nieuwkerk sessions jeffrey lavreysen harrie lavreysen vragen seizoen vrijdag deze de leeuw.