Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Ma 24 februari 2020 | 19:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Ma 24 februari 2020
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23878624

Onderwerpen van deze uitzending

-
Het is 75 jaar geleden dat de Hongerwinter ons land teisterde. Jan Terlouw gebruikte zijn ervaringen uit die periode voor het succesvolle kinderboek Oorlogswinter, dat zelfs in China wordt uitgegeven. Ook spreekt Terlouw morgen op de herdenking van de Februaristaking van 25 februari 1941, toen Nederlandse arbeiders massaal protesteerden tegen de Jodenvervolging door de Duitsers.

-
Als neuropsycholoog en hoogleraar Erik Scherder langskomt weet je waar het over gaat: het brein. Maar ondanks zijn uitgebreide expertise lukt het hem niet om zijn eigen brein in bedwang te houden: vliegangst, vrees voor enge ziektes, faalangst, nachtelijke piekerbuien en angst voor de dood, kortom het getob van ons allemaal. Hij besloot er een serie over te maken: "Erik Scherder laat zich niet kisten”.

-
Ramsey Nasr is tweevoudig Louis D’or winnaar, oud dichter des vaderlands, schrijver, acteur, poolreiziger én... verwoed verzamelaar. Vorige maand was hij al te gast over zijn collectie, ook te zien op Instagram, maar we waren verre van uitgepraat. Vanavond wederom aan tafel: Ramsey over zijn droom; een eigen Wunderkammer.

-
Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo bracht afgelopen december het album Riverbeast uit, geschreven en opgenomen met drumlegende Steve Gadd. Hij speelde met onder meer Paul Simon, Eric Clapton en Paul McCartney. Vanavond staan ze op ons podium met Mike Boddé, Maarten van der Grinten, Reyer Zwart én Alain Clark met het nummer If We Can’t Trust Each Other.

-
Roos Moggré is onze tafeldame vanavond.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport politiek media wetenschap cultuur de wereld draait door talkshow luckytv matthijs van nieuwkerk seizoen.