Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Do 20 februari 2020 | 02:50 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Do 20 februari 2020
Tijd
02:50 tot 03:45
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23822307

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending
- Met ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ werd Floortje Dessing in 2016 bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Al zes jaar reist ze voor dit programma naar mensen op de meest afgelegen uithoeken van de wereld om te zien waarom ze de keuze hebben gemaakt om hun hele leven om te gooien. In haar nieuwe programma, getiteld ‘Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld’, gaat ze voor het eerst terug om te kijken hoe het nu met ze gaat en of hun leven daar nog leuk blijft.

- Vandaag werd er in het NRC groot uitgepakt over de televisieambities van ‘Taghi’s moordmakelaar’ Delano R, ook bekend onder zijn artiestennaam ‘Keylow’. In de jaren ‘90 was hij bekend als leider van de bende ‘de Crips’, geïnspireerd op het bendeleven in L.A. en later werd hij medeoprichter van de motorbende Caloh Wagoh. Deze motorbende wordt er nu van verdacht een reeks liquidaties te hebben uitgevoerd in opdracht van Nederlands bekendste crimineel Ridouan Taghi. Uit onderzoek van het NRC blijkt nu dat Keylow ondertussen bezig is met de tv-opnames van een nieuw programma in opdracht van RTL: ‘Nieuwe Penoze’. We praten erover met misdaadverslaggever Jan Meeus.

- In 1762 portretteerde de Engelse schilder George Stubbs één van de beroemdste Britse renpaarden van de achttiende eeuw: de Arabische volbloed Whistlejacket. Hij werd levensgroot geschilderd, op een manier waarop voorheen alleen koningen werden afgebeeld. Normaal gesproken hangt Whistlejacket op een ereplekje in de National Gallery in Londen, maar bij hoge uitzondering is het schilderij nu uitgeleend aan het Mauritshuis in Den Haag, samen met 23 andere werken van Stubbs. Hiermee is de tentoonstelling, getiteld 'De man, het paard, de obsessie' de allereerste Stubbs-tentoonstelling die in Nederland te zien is: Kunstenaar Jasper Krabbé mocht gisteren al een kijkje nemen.

Rapper Murda maakt al ongeveer dertien jaar muziek, tot voor kort vooral in het Nederlands met een klein beetje Engels. Maar eind vorig jaar besloot hij het over een andere boeg te gooien, hij begon met muziek maken in het Turks. En dat werd een hit. Binnen de kortste keren stond hij op nummer 1, 2 en 3 in de Turkse hitlijsten en dit weekend trad hij voor 30 miljoen kijkers op in de Turkse versie van 'The Voice'. Vanavond speelt bij ons zijn nieuwe single 'Günes', samen met rapper Idaly en DJ Cenck Sivilmis.

- Onze huisdichter is Nico Dijkshoorn.

- Tafelheer vanavond is Glodi Lugungu.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport politiek media wetenschap cultuur de wereld draait door talkshow luckytv matthijs van nieuwkerk seizoen.