Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 18 februari 2020 | 23:25 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 18 februari 2020
Tijd
23:25 tot 00:25
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23816209

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending
- Schaatser Kjeld Nuis heeft zijn seizoen goedgemaakt door wereldkampioen te worden op de 1.500 meter, de afstand waarop hij regerend olympisch kampioen is. Op de 1000 moest Nuis namelijk genoegen nemen met zilver. De Olympisch kampioen zit aan tafel.

- Gisteravond speelde jazz-legende Wynton Marsalis in het Concertgebouw zijn uiteenlopend bigband-repertoire en klassiekers in nieuwe jasjes. Gideon Tazelaar mocht pardoes een stukje met de grootheid meespelen. Vanavond laat het Gideon Tazelaar Trio zijn kunsten horen in onze uitzending!

- Ruben Terlou is druk bezig met een nieuwe serie over China. In de zevendelige VPRO-reisserie ‘De wereld van de Chinezen’ onderzoekt documentairemaker en China-expert wat de opkomst van China betekent voor de rest van de wereld. Daarvoor reist hij niet alleen naar China, maar bijvoorbeeld ook naar Cambodja, Servië of Kenia. Vanavond geeft hij uitleg.

- Het is inmiddels een traditie geworden: we brengen elk jaar in De Week van het Korte Verhaal een eerbetoon aan een meester van het genre. Hierbij kiezen we één verhaal en dat wordt voorgelezen, begeleid door speciaal daarvoor gemaakt beeld en geluid. Vanavond is dat het verhaal ‘Waarom de schoorsteen niet trok’ van Herman Pieter de Boer. Ons productieteam bestaat uit Georgina Verbaan als voorlezer, Iris van Hassel voor de animatie, Gijs Alkemade voor het geluid en tot slot verzorgt Joost Nijsen de inleiding.

- De band Her Majesty toert door Nederland met nummers uit de geschiedenis van de countryrock. Denk aan Bob Dylan, tot Crosby, Stills, Nash and Young. Vanavond laten zij ‘Weight’ horen, van The Band.

- Simone Weimans is onze tafeldame!

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport politiek media wetenschap cultuur de wereld draait door talkshow luckytv matthijs van nieuwkerk seizoen.