Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 18 februari 2020 | 11:05 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 18 februari 2020
Tijd
11:05 tot 12:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23815998

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending
- Afgelopen nacht gaf Mart Smeets commentaar bij de NBA All Star Game. Het is de wedstrijd waarin toppers van het afgelopen Amerikaanse basketbal seizoen het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd in het United Center in Chicago stond voor een groot deel in het teken van Kobe Bryant, die eind januari overleed bij een helikopterongeluk.

- Aan de Katholieke Universiteit in Leuven zijn wetenschappers bezig met een vaccin tegen het Coronavirus. Viroloog Johan Neyts is samen met zijn team volop bezig met onderzoek en probeert een vaccinatie te ontwikkelen. Ook opende vandaag het Rode Kruis giro 7244 tegen verspreiding coronavirus. Johan Neyts zit aan tafel.

- Vandaag verschijnt het boek ‘De Goldbergvaraties’ van Pulitzer Prijs-winnaar en Washington Post-criticus Phillip Kennicott. Over De Goldberg Variaties van Bach. Dertig variaties die hun basis vinden in een lieflijke aria. We bespreken het met pianisten Willem Brons: gaf 50 jaar lang les op het Conservatorium van Amsterdam. Jan-Willem Rozenboom: pianist van Guus Meeuwis, maar klassiek geschoold. En Hannes Minnaar: die het stuk in het Concertgebouw in Amsterdam speelde.

- Soundos El Ahmadi is onze tafeldame.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport politiek media wetenschap cultuur de wereld draait door talkshow luckytv matthijs van nieuwkerk seizoen.