Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Ma 17 februari 2020 | 11:05 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Ma 17 februari 2020
Tijd
11:05 tot 12:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23815931

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

-
Het was een enorme hit: het boek ‘Kapitaal in de 21e eeuw’ van de Franse econoom Thomas Piketty. 2,5 miljoen exemplaren gingen over de toonbank en de schrijver reisde de hele wereld over om zijn pleidooi voor meer gelijkheid tussen arm en rijk kracht bij te zetten. Hij was onder meer te gast in de Tweede Kamer.
Dinsdag verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn nieuwe boek: 'Kapitaal en Ideologie'. Wederom een pleidooi voor meer gelijkheid in de samenleving en een krachtig statement tegen de huidige politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Aan tafel: Jesse Klaver en Barbara Baarsma.

-
Schrijver Peter Cornelis Müller, alias A.L. Snijders, zat in 2018 bij ons aan tafel. Hij was dat jaar weduwnaar geworden en toen spraken we onder andere over zijn leven als kluizenaar in de bossen van Gelderland. Hij citeerde: 'Het is heel verwarrend, om in je eentje te zitten.' Maar er is inmiddels iets bijzonders gebeurd: hij is getrouwd. Vorig jaar ontmoette de nu 82-jarige A.L. Snijders namelijk een nieuwe grote liefde: Ineke Maria Swanevelt.

-
Vanavond reizen we wederom af naar The Apollo Theatre in New York, een historische plek voor de Afro-Amerikaanse muziek en comedy. Talloze beroemdheden zijn er groot geworden. Befaamd is Amateur Night; sinds de jaren ‘30 is er op woensdag een open podium, waar artiesten vroeger letterlijk met een bezem van het podium geveegd werden door ‘the executioner’ als het kritische publiek niet enthousiast was. Vanavond organiseren we in onze studio voor de tweede keer een eigen Amateur Night at the Apollo, onder leiding van Sahil Amar Aïssa!

-
Marc-Marie Huijbregts is onze tafelheer!

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport politiek media wetenschap cultuur de wereld draait door talkshow luckytv matthijs van nieuwkerk seizoen.