Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Do 30 januari 2020 | 04:35 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Do 30 januari 2020
Tijd
04:35 tot 05:25
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2020
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23689458

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending
- Vandaag verschijnt het boekje ‘Het water komt.’ Een alarmerende open brief aan alle Nederlanders en voor iedereen gratis te lezen. Het is een pamflet over de stijgende zeespiegel. Over het voortbestaan van Nederland. Want dat staat op het spel. Er is een kans dat als we niks doen onze kinderen afscheid moeten nemen van steden als Den Haag of Amsterdam. Dat zegt Rutger samen met tal van Nederlandse wetenschappers. Een waarschuwing voor iedereen: klimaatverandering bedreigt het voortbestaan van Nederland. Aan tafel Rutger Bregman.

- Presentatrice Linda de Mol maakte een halfjaar geleden de overstap van RTL naar Talpa. Kijkcijferhits ‘Ik hou van Holland’ en Miljoenenjacht kon ze meenemen, maar ‘Weet ik veel’ en ‘Oh wat een jaar’ moesten tot haar grote spijt bij RTL blijven. Maar, Linda komt nu terug met een nieuw eigen format. Komende zaterdag is dit nieuwe programma, getiteld ‘Deze quiz is voor jou’, voor het eerst te zien.

- De Nederlandse meidengroep van de jaren 80, de Dolly Dots, gaat weer optreden. De vijf leden van de groep, onder wie Angela Groothuizen, maken vanaf komende september tot februari 2021 een tournee langs Nederlandse theaters. Het is ruim dertig jaar geleden dat ze voor het laatst samen op tour gingen, maar nu zijn ze terug.

- Het begon in onze Brexit-special: een saluut aan het eiland dat ons zóveel goede muziek bracht, met nummers die slaan op het aanstaande vertrek uit de EU. Daarom deze week elke avond een artiest die een passend nummer zingt bij de Brexit. We trapten af met Victoria, Anarchy In The UK en Don’t look back in anger en gisteren kwam Never Gonna Give You Up daarbij. Vandaag is het de beurt aan Zac Chapmans met The La’s ‘There She Goes’.

- Huisdichter is Nico Dijkshoorn.

- Tom Lanoye is onze tafelheer vanavond.

De Wereld Draait Door op tv

.