Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 19 november 2019 | 00:05 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 19 november 2019
Tijd
00:05 tot 00:55
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23280190

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

Ferdi E. en de ontvoering van Gerrit Jan Heijn - Twan Huys

De zaak hield heel Nederland in z’n greep: de ontvoering van Gerrit Jan Heijn. Er wordt losgeld betaald, uiteindelijk meer dan 8 miljoen gulden, maar toch vermoordt Ferdi E. de Ahold-topman.
Twan Huys is dan beginnend journalist en is gefascineerd door de zaak. Hij bezoekt Ferdi E. zeer regelmatig. Schrijver Tim Krabbé deelt die fascinatie en ook hij gaat vaak langs in de gevangenis. Nu, 32 jaar later, is er van Tim Krabbé het boek ‘Vrienden’ en van Twan Huys de documentaire die vanavond wordt uitgezonden: De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw.

Docu-serie: 'Why We Hate' - Rutger Bregman

Steven Spielberg kreeg van Discovery Channel de vraag ‘wat het verhaal was dat hij de wereld wilde nalaten’? Zijn antwoord: ‘Why We Hate’, een zesdelige documentaire die uitgebreid onderzoekt waar ons vermogen om te haten vandaan komt, gemaakt samen met Alex Gibney.
Rutger Bregman is auteur van de succesvolle bestseller ‘De meeste mensen deugen’. Hij zag de serie en wij zijn benieuwd naar zijn bevindingen.

Muziek: De Staat met Rico en Sticks:

Het begon allemaal op Lowlands dit jaar: De Staat nam Rico en Sticks mee op het podium. Het werd een legendarisch optreden, volgens publiek, recensenten én voor de heren zelf. Eerder het begin van iets groters dan een eenmalig hoogtepunt, dus werd het nummer '0.0';, oorspronkelijk van de Rico en Sticks’ EP ‘Meer IZM’, opnieuw opgenomen. Hoe dat klinkt hoor je vanavond in de uitzending!

Typhoon is tafelheer!

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport miljoen nederland politiek gevangenis vrouw media documentaire ontvoering discovery wetenschap cultuur losgeld schrijver journalist moordenaar alex gibney de wereld draait door serie talkshow vermogen lowlands gulden typhoon podium luckytv optreden publiek boek gerrit jan heijn matthijs van nieuwkerk steven spielberg twan huys discovery channel eenmalig seizoen hoogtepunt zaak rutger bregman betaald.