Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Vr 11 oktober 2019 | 04:50 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Vr 11 oktober 2019
Tijd
04:50 tot 05:38
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/23035609

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

Vervolg docu Kees Momma

In 2014 werd de film van Monique Nolte ‘Het Beste voor Kees’ uitgeroepen tot de beste documentaire van de laatste vijf jaar. Met in de hoofdrol de autistische Kees Momma. Nu komt er een vervolg: ‘Kees vliegt uit’. De première moet plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena en daarom maakte Kees een levensechte tekening van het stadion. Vanavond presenteert hij zijn tekening bij ons aan tafel.

Eerbetoon Humphrey Mijnals

Hij legde de basis voor mannen als Gullit, Rijkaard, Vanenburg, Seedorf, Davids, Kluivert etc.: Humphrey Mijnals. De eerste Surinaamse speler die voor het Nederlands elftal uitkwam, in 1960 alweer, en in 1999 gekozen werd tot Surinaamse voetballer van de eeuw. Hij overleed dit jaar en wordt vanavond voorafgaand aan Nederland - Noord-Ierland geëerd. Aan tafel zit een deel van het 45+ mannen-elftal van Faja Lobi KDS, de amateurclub uit Utrecht, waarbij Mijnals tot aan z’n dood nauw betrokken was.

Dit is Nederland

De Nederlander. Veelbesproken en onderzocht. Maar wie is die Nederlander dan precies? NRC-columnist Marcel van Roosmalen, Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg en Radio 1-presentator annex Slimste Mens Roelof de Vries gingen op zoek. Zij togen het land in en onderzochten ons volk tot op het bot. Hun eindoordeel is te zien op het podium in ‘Dit is Nederland’. Vanavond in DWDD een tipje van de sluier.

Tafelheer: Humberto Tan

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport utrecht nederland politiek media documentaire eerbetoon film arena nederlands elftal stadion wetenschap cultuur johan cruijff noord-ierland tekening première voetballer de wereld draait door seedorf humberto tan talkshow humphrey humphrey mijnals tafel eeuw luckytv vanenburg rijkaard dood kees momma matthijs van nieuwkerk kluivert monique nolte seizoen johan cruijff arena.

Meer uitzendingen van De Wereld Draait Door