Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Wo 2 oktober 2019 | 00:10 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Wo 2 oktober 2019
Tijd
00:10 tot 01:10
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/22989747

Herhaling. Vanavond in De Wereld Draait Door: De Grote Suriname Special en aandacht voor de boerenprotesten

Aanstaande zaterdag opent De Nieuwe Kerk in Amsterdam ‘De Grote Suriname Tentoonstelling’. Een ambitieuze expositie die het meeslepende verhaal vertelt van het land en zijn bewoners, met hun verschillende achtergronden. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een grootse tentoonstelling, die de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag. Aanleiding voor een DWDD Special!

Eerste indruk tentoonstelling

Cynthia McCleod en Simone Weimans mochten een eerste blik werpen op de tentoonstelling. Wat viel hen op?

Invloed Surinaamse muziek

We bespreken de voortdurende invloed van de Surinaamse muziek, op onder meer Jazz en de Hiphop van nu. Aan tafel drie generaties Surinaamse muzikanten: dwarsfluitist Ronald Snijders, drummer Cyril Directie en rapper Défano Holwijn, tegenwoordig ook bekend als presentator van video's op YouTube en Instagram.

Boerenprotest Den Haag

Vorige week adviseerde de commissie-Remkes het kabinet om de veestapel fors in te krimpen om de stikstofuitstoot in natuurgebieden te verlagen. Het leidde tot woedende reacties van boeren, zij voelden zich weggezet als milieuvervuilers. Vandaag trokken zij massaal naar Den Haag om hun stem te laten horen. Aanvankelijk mochten er maximaal 75 trekkers op het Malieveld staan, het werden er honderden. Het leidde tot de drukste ochtendspits ooit. De actie lijkt succes te hebben, minister Schouten zei op het podium geen halvering van de veestapel toe te staan zolang zij minister is. Aan tafel: Jesse Klaver, melkveehouder Erik Luiten en varkensboer Ben Hooyer.

Tafelheer: Humberto Tan

Humberto is vanavond de sidekick van Matthijs.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport kabinet muziek minister nederland den haag politiek nieuwe kerk hiphop media malieveld youtube tentoonstelling musea kerk presentator archieven bewoners nederzettingen boeren jesse klaver wetenschap cultuur suriname jazz particulieren republiek de wereld draait door expositie dwdd humberto tan talkshow tafel special podium generaties luckytv rapper trekkers varkensboer reacties matthijs van nieuwkerk ronald snijders simone weimans ochtendspits instagram défano holwijn seizoen natuurgebieden week geen oudste video's krimpen minister schouten boerenprotest veestapel.

Meer uitzendingen van De Wereld Draait Door