Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Za 14 september 2019 | 03:50 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Za 14 september 2019
Tijd
03:50 tot 04:38
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/22898227

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

Kritiek op ban Gouden Eeuw

Gisteravond vertelde conservator Jurgen Tjon A Fong aan tafel dat het Amsterdam Museum de naam Gouden Eeuw niet meer zal gebruiken. De tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw heet vanaf nu Groepsportretten van de 17de eeuw. Er volgde een officieel persbericht, maar niet iedereen is te spreken over de verandering. Politicus Thierry Baudet, voormalig TweedeKamerlid Zihni Özdil en hoogleraar Maarten Prak gaan hierover in debat.

De Nederlandse Downton Abbey: Marienwaerdt

Zes seizoenen lang liet de Downton Abbey familie zijn trouwe kijker aan het scherm gekluisterd. Maar een nieuw seizoen zagen de makers niet zitten. Daarom komt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey deze herfst uit als speelfilm. Aan tafel zit de Nederlandse Downton Abbey familie, namelijk de baron en barones Van Verschuer en een klein deel van hun personeel. Zij bezitten het landgoed Marienwaerdt, in oude Engelse traditie bewoond en bestierd.

DWDD Heimwee: Kopspijkers 25 jaar

In onze rubriek DWDD Heimwee laten we af en toe tv-programma’s waar we naar terugverlangen, herleven. Binnenkort is het vijfentwintig jaar geleden dat het tv-programma Kopspijkers voor het eerst te zien was. Een mooie kans om met Jack Spijkerman terug te kijken op het satirisch televisieprogramma dat ons wekelijks vermaakten.

Muziek: Rudy Bennett & The Motions

Vorig seizoen zaten Rudy Bennett en Robbie van Leeuwen hier aan tafel met opnieuw ontdekte liedjes van The Motions. Het bezoek leidde tot een heuse serie met de Robbie van Leeuwen Sessies. Afgelopen zomer dook Rudy met zijn Motions de studio in om die liedjes op te nemen. Vanavond hebben we hier de première!

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport museum debat politiek media tentoonstelling traditie politicus zomer wetenschap cultuur hoogleraar personeel herfst gouden eeuw liedjes de wereld draait door serie gouden dwdd tv-programma talkshow baron 25 jaar rubriek tafel speelfilm eeuw kijker luckytv baudet scherm kritiek leeuwen thierry baudet 17de eeuw jack spijkerman marc-marie huijbregts matthijs van nieuwkerk robbie van leeuwen rudy bennett rudy familie downton abbey landgoed seizoen nieuw seizoen vrijdag kijken studio maarten wekelijks van leeuwen heet lang deze terug televisieprogramma thierry.