Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Wo 13 maart 2019 | 19:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Wo 13 maart 2019
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/21915212

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- De Grote 50 jaar Pinkpop Quiz

Vandaag wordt het programma van de jubileumeditie van Pinkpop bekend gemaakt in Paradiso te Amsterdam. Bijzonder, want het festival bestaat 50 jaar! Wij gaan dat vieren met De Grote 50 jaar Pinkpop Quiz, die wij gaan spelen met twee teams van Pinkpop presentatoren van toen en nu: cabaretier Dolf Jansen, presentatrice Eva Cleven, singer-songwriter Marco Roelofs en radio-dj Michiel Veenstra. En er is een special guest; directeur en één van de oprichters van Pinkpop: Jan Smeets!

- Meestervertaler Hans Boland over 'Misdaad en straf'

Aan tafel zit Hans Boland, meestervertaler Russisch. In 2017 maakte hij furore met zijn vertaling van de wereldberoemde roman ‘Anna Karenina’. Nu is Boland terug met een ander hoogtepunt uit de wereldliteratuur: ‘Misdaad en straf’ van Dostojevski.

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn.

- Tafelheer: Leo Blokhuis

Leo Blokhuis is vanavond de sidekick van Matthijs.

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam sport paradiso politiek media presentatrice festival veenstra wetenschap cultuur roman cabaretier de wereld draait door quiz michiel veenstra pinkpop talkshow tafel special luckytv vertaling dijkshoorn gedicht teams dolf jansen eva cleven leo blokhuis marco roelofs matthijs van nieuwkerk nico dijkshoorn russisch 50 jaar seizoen hoogtepunt blokhuis directeur terug.