Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Za 12 januari 2019 | 03:10 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Za 12 januari 2019
Tijd
03:10 tot 04:05
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2019
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/21609516

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- Documentairereeks 'Surviving Kelly'

In de documentaire-serie ‘Surviving Kelly’, die deze maand verscheen, beschuldigen meerdere vrouwen R&B-zanger R. Kelly van seksueel misbruik en seks met minderjarigen. Het is niet de eerste keer dat Kelly, bekend van hits als 'I Believe I Can Fly' en 'Ignition', wordt beschuldigd, er zijn al meerdere rechtszaken gevoerd, die vaak met een schikking eindigen. Nu lijkt er echter geen ontkomen meer aan en keert de publieke opinie zich en masse tegen Kelly. Ook zou het Amerikaanse OM genoeg bewijsmateriaal hebben verzameld om opnieuw een rechtszaak te beginnen. Aan tafel: Angelique Houtveen, Sahil Amar Aïssa, Sef en Reinout van Gendt.

- Boek 'Ananas' - Lex Boon

De vriendin van Lex Boon maakte het uit. Als afscheidscadeau kreeg hij een ananasplant van IKEA. Hij raakt gefascineerd door de vrucht, die een geschiedenis heeft die teruggaat tot Columbus. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen, stapt hij in het vliegtuig om de zaak grondig te onderzoeken. Wat volgt, is een fascinerende, wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen.

- Vijftig jaar na de monsterhit 'Venus' van Shocking Blue

Aan tafel zitten twee hoofdrolspelers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: zanger Rudy Bennett en gitarist Robbie van Leeuwen van de Motions. Van Leeuwen verwierf wereldfaam als schrijver en componist van de wereldhit "Venus" met zijn andere band Shocking Blue. Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat hij het nummer schreef en wereldwijd de hitlijsten veroverde. Hij schreef meerdere hits, maar vertrok in de jaren '80 uit de muziekindustrie. Nu keert hij terug!

- Tafelheer: André van Duin

Vanavond is André van Duin de sidekick van Matthijs!

De Wereld Draait Door op tv

Vrouwen sport vliegtuig thailand zoektocht politiek rechtszaak media andré van duin bewijsmateriaal misbruik seksueel misbruik geschiedenis snelweg ikea wetenschap cultuur schikking schrijver fragmenten seks muziekindustrie oogst de wereld draait door amar minderjarigen columbus hits talkshow wereldwijd tafel luckytv gitarist leeuwen zanger krant boek gendt kelly matthijs van nieuwkerk robbie van leeuwen rudy bennett rechtszaken componist rudy opinie seizoen geen van leeuwen zaak deze.