Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Vr 7 december 2018 | 19:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Vr 7 december 2018
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2018
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/21421008

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- Special Olympics turner daagt Flying Dutchman uit!

Deze week was in Abu Dhabi de aftrap van de Special Olympics. Over zo'n 100 dagen gaan atleten met een verstandelijke beperking uit 192 landen daar de strijd met elkaar aan. Turner Erik van Loenen is een van de 65 atleten van Team NL. Hij heeft al meer dan 50 medailles veroverd. Nu daagt hij Flying Dutchman en wereldkampioen Epke Zonderland uit om samen te gaan trainen. Epke en Erik zitten vanavond bij ons aan tafel!

- Wilfred de Bruijn over gele hesjes

Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn schuift aan om het met ons te hebben over de 'gele hesjes' protestbeweging. Ze protesteren tegen de accijnsprijzen, hoge kosten van levensonderhoud of tegen het kabinetsbeleid. In Frankrijk lopen de protesten van de gelehesjes-beweging flink uit de hand. Ook in Nederland en België volgt een aantal demonstranten voorzichtig.

- Herseninfarct patiënten over 'Rinkeldekink'

Drie weken gelden verscheen het boek 'Rinkeldekink' van Martine Bijl over haar revalidatieproces na de hersenbloeding die zij drie jaar geleden kreeg. Aan tafel Danny Laponder, Ellen van Ree en Willem Philipsen. Zij lazen alle drie het boek en hebben zelf ook een soortgelijk verhaal als Martine.

- Paul Simon X Elton John - Mrs Robinson

Twee muzikale legendes kondigden dit jaar hun afscheidstournee aan: Paul Simon en Elton John. Een mooie aanleiding om hun prachtige oeuvre door te spitten in deze rubriek. Dat doen we met Ruben Hein en Jeangu Macrooy, die elke vrijdag een saluut brengen aan respectievelijk Elton en Paul. Vandaag is Jeangu Macrooy aan de beurt met 'Mrs Robinson' van Paul. Maar Jeangu komt niet alleen; hij speelt samen met zijn tweelingbroer Xillan.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

Vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

De Wereld Draait Door op tv

Frankrijk wilfred de bruijn belgië protesten nederland kosten epke zonderland bruijn demonstranten oeuvre medailles levensonderhoud wereldkampioen de wereld draait door verstandelijke beperking kabinetsbeleid hesjes talkshow rubriek saluut bijl abu dhabi tafel special hein robinson loenen trainen boek special olympics elton john marc-marie huijbregts martine bijl matthijs van nieuwkerk paul simon turner atleten team beperking seizoen ellen vrijdag week olympics deze week deze gele hesjes.