Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Wo 7 november 2018 | 11:05 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Wo 7 november 2018
Tijd
11:05 tot 12:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Jaar
2018
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/21248421

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- De nieuwe schaatslichting: Jutta Leerdam en Erben Wennemars

Afgelopen weekend barstte het schaatsseizoen los in Thialf Heerenveen. Eén ding werd snel duidelijk: een nieuwe garde staat te popelen om grootheden als Wüst en Kramer op te volgen. Acht van de tien afstanden werden tijdens de wereldbeker kwalificaties gewonnen door een jongeling die géén goud pakte in Pyeong Chang of zich zelfs helemaal niet kwalificeerde. De overwinning die het meest opviel: de winst op de 1.000 meter voor de 19-jarige Jutta Leerdam! Ze zit aan tafel met Erben Wennemars.

- Getal van het Jaar 2018

We kennen de ‘Persoon van het Jaar’ en het ‘Woord van het Jaar’. Maar nu organiseert wiskundige Ionica Smeets het ‘Getal van het Jaar’. Welk getal had dit jaar een hoofdrol of staat symbool voor 2018? Het aantal medailles dat we meenamen op de Olympische Winterspelen, de 1,9 miljard van de dividendbelasting of toch de boete van 775 miljoen voor ING?

- Voor het eerst, verhalen over ouder worden - Herman van Veen

Je kan je het nauwelijks voorstellen als je Herman van Veen op het podium ziet springen, dansen en rennen, maar de man die ruim 500 keer in Carré stond, in binnen- en buitenland wordt gevierd en zo langzamerhand elke denkbare koninklijke en presidentiële onderscheiding opgespeld heeft gekregen, is 73 jaar. Van Veen maakt zich daar zorgen over, zo blijkt uit het boek dat hij schreef: Voor het eerst, verhalen over ouder worden.

- Tafelmens: Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld is vanavond de sidekick van Matthijs.

De Wereld Draait Door op tv

Miljoen buitenland goud boete overwinning heerenveen thialf erben wennemars rennen winterspelen olympische winterspelen onderscheiding medailles ouder worden wereldbeker carré de wereld draait door miljard schaatsseizoen talkshow springen garde tafel podium symbool weekend dansen wennemars smeets boek herman van veen matthijs van nieuwkerk dividendbelasting seizoen ionica smeets winst jutta leerdam.