Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Do 11 oktober 2018 | 00:10 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Do 11 oktober 2018
Tijd
00:10 tot 01:05
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2018
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/21084382

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- #NU - Claudia de Breij

Na haar succesvolle oudejaarsconference heeft Claudia niet stil gezeten. Een nieuw voorstelling én een nieuw album. Haar negende voorstelling, #Nu wordt in de recensies overladen met sterren. “Een van de scherpste politieke cabaretiers van deze tijd”, NRC, 5 sterren. “De beste show ooit uit de carrière van Claudia de Breij”, AD, 5 sterren. “De eredivisie van het cabaret, Telegraaf, 5 sterren. Er is er ook nog een succesvol bijbehorend album #Nu. Ondanks dat Claudia heel vrolijk is, is ze ook een beetje bang. Dat de oorlog komt. En dat je dan moet schuilen. Ga je de golven van de geschiedenis te lijf zoals Willem van Oranje, zoals Mahatma Ghandi of toch zoals Piet van de lokale fanfare uit het dorp van haar jeugd? En wanneer? Dat laatste weet Claudia wél: NU.

- Toerisme Top - “Toerist vertrapt hotspots”

Vandaag bleek, op de eerste Nederlandse Toerismetop, dat er steeds meer toeristen naar ons land komen. Aan tafel zes mensen die zeggen: sla Amsterdam, Giethoorn, Madurodam, De Keukenhof en al die andere overbekende toeristische plekken een keer over. Zij laten ons de nieuwe hotspots van Nederland zien. Pierre Hendrikx, Jeroen Glissenaar, Patricia van de Groep, Anno Wietze Hiemstra, Ingeborg Duffhues en Marieke Schatteleijn.

- Songs in the Key of Life: Maan

Maan mag vanavond als tweede artiest deelnemen aan onze nieuwe muziekrubriek: Songs in the Key of Life. De mooiste liedjes die bij de sleutelmomenten van het leven, geboorte tot dood, horen. De titel is natuurlijk een knipoog aan de grote meester Stevie Wonder, hij bracht het legendarisch album Songs in the Key of Life in 1974 uit.

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn.

- Tafelheer: André van Duin

Vanavond is André van Duin de sidekick van Matthijs!

De Wereld Draait Door op tv

Amsterdam eredivisie oorlog nederland oranje knipoog andré van duin maan geschiedenis mahatma ghandi geboorte toeristen toerisme giethoorn succesvol voorstelling cabaret golven liedjes de wereld draait door sterren claudia de breij meester show album talkshow fanfare recensies tafel schuilen artiest hotspots dijkshoorn gedicht keukenhof madurodam dood marieke schatteleijn matthijs van nieuwkerk nico dijkshoorn stevie wonder telegraaf life cabaretiers seizoen oudejaarsconference.