Bekijk de uitzending van De wereld draait door terug

Za 13 januari 2018 | 02:25 De wereld draait door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De wereld draait door gemist? Bekijk hier naar De wereld draait door gemist.

De wereld draait door

Datum
Za 13 januari 2018
Tijd
02:25 tot 03:20
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2018
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De wereld draait door gemist
Deel-url
gids.tv/19404442

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- Noodklok voor tropenarts

Vroeger leerden dokters alles over exotische ziekten en aandoeningen in de praktijk, door ver weg veldwerk te verrichten. Maar sinds 2012 is ‘tropenarts’ een echt medisch specialisme met een eigen naam: ‘arts internationale gezondheidszorg’. Maar omdat die tropenartsen-nieuwe-stijl niet veel bijdragen aan de directe gezondheidszorg hier in Nederland, besloot het vorige kabinet financiering van die opleidingsplaatsen te staken en bij de ziekenhuizen neer te leggen. En die haken steeds vaker af. Hierdoor dreigt een gevaar: het steeds drukkere internationale goederen- en personenverkeer zorgt ervoor dat tropische ziekten ook in ons land voet aan wal kunnen krijgen. En dus is de tropenarts nu juist steeds harder nodig. Neelie Kroes en arts Matthijs Botman luiden de noodklok.

- Nederlander stond model voor Trump

Kunstenaar Ralph Wolfe Cowan schildert de groten der aarde. Hij brak door dankzij zijn portret van Grace Kelly en vele beroemdheden volgden, waaronder Elvis en Michael Jackson. Ook Donald Trump wilde door Cowan vereeuwigd worden: het werd het veelbesproken schilderij ‘The Visionary’ (1989). Maar de Volkskrant berichtte vandaag dat het niet Trump was die urenlang heeft geposeerd, maar een Nederlander, destijds assistent van Cowan. Zijn naam? Mark C. Deren, die tegenwoordig in Heemskerk woont.

- Ik Vertrek: Hans en Karin

Karin ten Böhmer en haar man Hans vertrokken naar Bonaire om een mini-golfbaan te beginnen. De niet geheel strakke voorbereiding en de gebeurtenissen na aankomst op het eiland waren te zien in het tv-programma 'Ik Vertrek'. Het werd een regelrechte (internet)hit, vooral dankzij hun onverwoestbare optimisme én het koosnaampje 'scheet', dat nogal vaak gebruikt werd... In het nieuwe seizoen van 'Ik Vertrek' zullen we pas zien hoe het gaat met het stel, maar vanavond geeft Karin alvast een update.

- Muziek: De Likt - 12-1-2018

Vanavond staat het Rotterdamse trio De Likt op onze bühne; ze waren eerder te gast met hun energieke mix van rock, dance en hiphop. Frontman Jordy werd in juni vorig jaar zwaar mishandeld door twee mannen en brak zijn nek. Hij herstelde gelukkig voorspoedig en begin 2018 treedt De Likt weer op en werkt aan materiaal voor hun nieuwe album. Vanavond spelen zij 'Zelf doen’.

- Comedy: De Partizanen

Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

- Tafelheer: André van Duin

Voor het eerst is André van Duin tafelheer! Hij vervangt tijdelijk Marc-Marie op de vrijdag.

De wereld draait door op tv

Beroemdheden schilderij kabinet nederland ziekenhuizen nederlander hiphop staken portret neelie kroes andré van duin model kroes volkskrant financiering arts aankomst gezondheidszorg dance rock kunstenaar aarde michael jackson ziekten bonaire de wereld draait door tv-programma album talkshow grace kelly tropenarts neelie noodklok ralph optimisme tropische likt harder donald trump heemskerk trump eiland kelly matthijs van nieuwkerk haken luiden seizoen zwaar.