Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 12 december 2017 | 11:30 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 12 december 2017
Tijd
11:30 tot 12:25
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/19199241

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- Wat zijn de kansen van de Nederlandse schaatsers op de komende Olympische Spelen?

Afgelopen weekend werden de laatste wereldbekerwedstrijden voor de Olympische Spelen gereden. De Rus Yuskov troefde op de 1.000 en de 1.500 meter Koen Verweij af en reed op de 1.500 meter zelfs een wereldrecord. De Canadees Ted-Jan Bloemen zette een nieuw wereldrecord op de 5.000 meter neer, voorheen in handen van Sven Kramer. Bij de vrouwen lijkt de Japanse Kodaira onverslaanbaar. Conclusie: de Nederlandse schaatsers gaan het extreem moeilijk krijgen op de komende Olympische Spelen! Aan tafel: Mark Tuitert en Erben Wennemars.

- Ede Staal op Spotify

Zeg je Groningen, dan zeg je Ede Staal. De zanger, componist en tekstdichter had begin jaren ‘80 een korte carrière en maakte slechts 2 cd’s, maar wist vrijwel alle Groningers tot fan te maken. Staal overleed in 1986, maar nog altijd is zijn oeuvre in de harten van de Groningers verankerd. En dat oeuvre moet natuurlijk ook voor de jongere generaties beschikbaar zijn. Daarom is zijn zoon Jasper een actie gestart om Ede’s muziek op Spotify te krijgen. Hij zit aan tafel met acteur Marcel Hensema, die opgroeide in Winschoten. Hensema zal samen met zijn zoon Berend Hensema (piano) en Wiendelt Hooijer (mondharmonica) het lied 'Zalstoe aaltied bie mie blieven’ zingen.

- Frans Bauer is 'De Gewone Nederlander'?

Wie is toch die ‘Gewone Nederlander’? Vaak aangehaald in de media en de politiek, maar door niemand precies gedefinieerd. CDA-fractievoorzitter Buma stelde begin september in de HJ Schoo-lezing dat de gewone Nederlanders iets heel wezenlijks zijn kwijt geraakt: hun herkenbare gemeenschap met haar vertrouwde cultuur, identiteit en omgangsvormen. Reden voor NRC om die Nederlanders in kaart te brengen. Dat leidde afgelopen weekend tot een special, waarin Frans Bauer werd bestempeld tot het prototype van ‘De Gewone Nederlander’.

- Tafeldame: Lamyae Aharouay

Vandaag debuteert journaliste Lamyae Aharouay als tafeldame.

De Wereld Draait Door op tv

Vrouwen muziek olympische spelen buma politiek bloemen media sven kramer groningen lied berend koen erben wennemars oeuvre koen verweij cultuur wereldrecord acteur spotify mark tuitert extreem winschoten 1986 staal journaliste de wereld draait door 500 meter talkshow identiteit canadees ted-jan bloemen tafel groningers special generaties weekend wennemars frans bauer verweij yuskov zanger ede staal marcel hensema matthijs van nieuwkerk kodaira componist seizoen.