Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Ma 20 november 2017 | 11:25 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Ma 20 november 2017
Tijd
11:25 tot 12:25
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/19049707

Herhaling. Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- Toneelstuk 'Network' van Ivo van Hove

Lyrische recensies in onder meer The Guardian en The New York Times voor het toneelstuk ‘Network’ van Ivo van Hove, nu te zien in The National Theatre in Londen. Met in de hoofdrol Bryan Cranston van Breaking Bad! Het stuk is gebaseerd op het script van de gelijknamige satirische film uit 1976, over ethische vraagstukken van het toen jonge massamedium televisie.

- Hoe groot is de Russische invloed? - Derk Sauer en Eva Hartog

Onze nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren waarschuwde voor het gevaar van Russische infiltratie in Nederland. De Britse premier Theresa May beschuldigde Poetin ervan de samenleving in tweeën te willen splijten met nepnieuws. En een opperbevelhebber van de NAVO sprak van een Russische destabiliserings-campagne in Europa. Is de invloed van de Russen echt zo groot? We vragen het Moscow Times-oprichter Derk Sauer en Eva Hartog, hoofdredacteur van die krant.

- Jan Cremer over zijn boek 'Sirenen'

Schrijver/kunstenaar Jan Cremer komt vanavond in de studio om te praten over zijn nieuwe boek Sirenen. Dit boek gaat over het dramatische liefdesverhaal tussen Cremer en Loesje Hamel, op dat moment topmannequin bij Pierre Cardin. Ze ontmoetten elkaar in het Amsterdamse uitgaansleven. Het was liefde op het eerste gezicht, voor beiden meteen een lotsbestemming.

- Muziek: Thundercat

Thundercat, het alias van Stephen Brunder (1984), is een Amerikaanse basgitarist, producer en zanger. Hij maakt een bonte mix van Soul, Jazz, Funk en Elektronica en werkte al samen met grote artiesten als Mac Miller, Ty Dolla Sign en Kendrick Lamar. Op 24 februari 2017 kwam zijn derde solo-album ‘Drunk’ uit, met gastoptredens van wederom Kendrick Lamar, Pharrell en Wiz Khalifa. Vanavond speelt Thundercat ‘Them Changes’.

- Comedy: De Partizanen

Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!

De Wereld Draait Door op tv

Poetin minister londen nederland russen new york binnenlandse zaken televisie film artiesten liefde navo the guardian minister van binnenlandse zaken uitgaansleven elektronica times jazz hoofdredacteur new york times soul derk sauer bryan de wereld draait door breaking samenleving pharrell toneelstuk talkshow infiltratie recensies miller britse premier funk khalifa splijten europa ivo van hove premier gevaar zanger kendrick lamar krant boek 1976 theresa may bryan cranston jan cremer marc-marie huijbregts matthijs van nieuwkerk theresa nepnieuws kajsa ollongren vragen gezicht ollongren.

Meer uitzendingen van De Wereld Draait Door