Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Wo 18 november 2015 | 23:40 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Wo 18 november 2015
Tijd
23:40 tot 00:40
Zender
NPO 3
Genre
Cultuurmagazine
Jaar
2016
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/14487150

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- NS Publieksprijs 2015

Vanavond maken we aan tafel in DWDD de winnaar van de NS Publieksprijs 2015 bekend! De prijs wordt bepaald via stemmen van het publiek. De winnaar mag zich de auteur van het Boek van het Jaar 2015 noemen, krijgt een beeld van Jeroen Henneman, 7.500 euro en een jaar lang gratis reizen met de NS-Business Card. Alle genomineerden zitten aan tafel:

Joris Luyendijk - Dit kan niet waar zijn
Annegreet van Bergen - Gouden Jaren
Adriaan van Dis - Ik kom terug
Esther Verhoef - Lieve Mama
Griet op de Beeck - Kom hier dat ik u kus
Alexander Münninghoff - De Stamhouder

- Film ‘Black’

Vorige week ging de film ‘Black’ in België in première. Deze speelfilm over de liefde tussen een jongen en een meisje van rivaliserende Brusselse stadsbendes speelt zich af in de wijken Matonge en Molenbeek. Deze wijk Molenbeek is de laatste dagen veel in het nieuws nu blijkt dat een deel van de verdachten van de aanslagen in Parijs daar vandaan komt. Aan tafel: regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah.

- Muziekminuut: Vintage Trouble

Van intieme clubs in eigen stad naar het voorprogramma van The Rolling Stones: al snel is de Amerikaanse band Vintage Trouble een grote bekendheid geworden. Met het album ‘The Bomb Shelter Sessions’ boekten ze al veel succes. In augustus dit jaar kwam ook het tweede album uit: ‘Hopeful’. Ze touren door Amerika en Europa, staan op talloze festivals, speelden in het voorprogramma van The Who, Bon Jovi en Lenny Kravitz en gaven optredens in verschillende TV-shows. Morgen spelen ze in de Melkweg, vanavond zijn te zien bij DWDD!

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

Vandaag een gedicht van Nico Dijkshoorn.

- Tafeldame: Hanneke Groenteman

Hanneke is de side-kick van Matthijs!

De Wereld Draait Door op tv

.
Muziekminuut: Projekt Rakija - Night Game