Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 20 oktober 2015 | 23:50 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 20 oktober 2015
Tijd
23:50 tot 00:50
Zender
NPO 3
Genre
Praatprogramma
Jaar
2015
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/14304653

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

- Nieuw seizoen ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’

De meest reislustige vrouw van Nederland is vanaf 28 oktober weer terug op de buis! Floortje Dessing presenteert een nieuw seizoen ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’. Van Peru tot Spitsbergen en Alaska, de meest afgelegen en geïsoleerde plekken komen langs, inclusief hun vaak opmerkelijke bewoners. Ze is nu even in ons goed bereikbare en overvolle landje: Floortje Dessing. ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ is vanaf 28 oktober elke woensdag om 21:30 uur te zien op NPO 1.

- Grondwet vertaald in het Arabisch.

Nederland staat te boek als gastvrij. Maar is dat beeld nog houdbaar? Er wordt gepleit voor sobere opvang om vluchtelingen te ontmoedigen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff liet een waarschuwing uitgaan dat vluchtelingen lange wachttijden tegemoet zien bij het vinden van een huis of baan. Daar komt nu een extra ‘ontmoediging’ bij: minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk laat de Nederlandse grondwet vertalen in het Arabisch zodat vluchtelingen haarfijn weten wat de normen en waarden in Nederland zijn. Een goed idee? Aad van den Heuvel, al jaren betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling, reageert op de werkwijze van het kabinet.

- 50 jaar ‘Like a Rolling Stone’

Het is inmiddels 50 jaar geleden dat Bob Dylan ‘Like a Rolling Stone’ schreef, het volgens muziekblad Rolling Stone ‘beste nummer aller tijden’. Binnenkort komt er een CD met alle originele opnames van de studiosessies op 15 en 16 juni 1965. In november staat Bob Dylan in Carré. Maar er is nóg meer: Frank Boeijen schreef voor zijn nieuwe plaat een liefdesverklaring aan Bob Dylan.

- Robbing Banks: ‘This & That’

Hij was al eens eerder bij De Wereld Draait Door, maar hij komt nog een keer! Afgelopen zaterdag was de release van zijn nieuwe album: ‘This&That’, wederom zichzelf begeleidend met drums en gitaar. Bovendien produceert en mixt hij de plaat ook helemaal zelf! Een echte Rock 'n Roll Do It Yourself'er dus. Vanavond speelt Banks wat van zijn nieuwe album. Check hieronder alvast zijn videoclip om een idee te krijgen van hoe deze one-man band klinkt!

- Tafelheer: Giel Beelen

Giel is vandaag de sidekick van Matthijs en tipt natuurlijk de allernieuwste muziek.

De Wereld Draait Door op tv

Staatssecretaris kabinet muziek minister peru nederland vluchtelingen vluchteling ronald plasterk vrouw binnenlandse zaken grondwet giel beelen bewoners gitaar 16 juni minister van binnenlandse zaken uitgaan plasterk stone rolling stone normen rock giel carré de wereld draait door dylan klaas dijkhoff alaska bob dylan album beelen stichting vluchteling opnames wachttijden spitsbergen arabisch drums roll waarschuwing opvang boek videoclip aad van den heuvel floortje dessing frank boeijen matthijs van nieuwkerk waarden floortje 50 jaar.
Muziekminuut: Max Meser - ‘Weak for Love’