Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Di 28 oktober 2014 | 19:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Di 28 oktober 2014
Tijd
19:00 tot 20:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/12152029

Vanavond in DWDD:

-Toneelgroep Amsterdam triomfeert in New York

TGA, het hoofdstedelijke theatergezelschap onder leiding van Ivo van Hove, is net terug uit The Big Apple. Daar speelde TGA een Nederlandse bewerking van de moderne klassieker 'Angels in America'. Centraal daarin staat de periode waarin AIDS veel slachtoffers maakte in de VS.
Er volgden lyrische recensies, onder andere van de New York Times, plus een staande ovatie op de première. Heel opvallend voor een Nederlands gesproken stuk! Aan tafel acteurs Hans Kesting, Marieke Heebink en Eelco Smits.

-Boek van de maand oktober

Oktober loopt alweer ten einde en dat betekent dat we weer het Boek van de Maand kiezen. Veronie Snijder-Kramer, Casper Luckerhof, Grietje Braaksma en Wouter Cajot presenteren hun favoriete boek in de uitzending en kiezen gezamelijk één ultiem ‘Boek van de Maand’.

-Schaatsen zonder Snoeks

Het nieuwe schaatsseizoen staat weer voor de deur. Ditmaal zullen we het moeten doen zonder de commentaarstem van Frank Snoeks. Onlangs maakte hij bekend dat hij, na meer dan twintig jaar het schaatsen te hebben gevolgd, stopt als schaatscommentator. Commentator Erik van Dijk gaat hem opvolgen en Frank Snoeks gaat zich volledig op het voetbal storten. Aan tafel: Frank Snoeks en oud-schaatser Mark Tuitert.

-Tafelheer: Erben Wennemars

-Muziek: L O U I S V

Actrice Loes Haverkort, die momenteel te zien is in 'Soldaat van Oranje - De Musical', vormt samen met haar man Floris Verbeij de indiepop-band L O U I S V. Onlangs bracht de band de single ‘Trouble in Paradise’ uit. In februari 2015 verschijnt de EP van de band. Door Cortonville.nl werd L O U I S V verkozen tot pop/rock-talent van 2014!

De Wereld Draait Door op tv

.