Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door terug

Za 26 oktober 2013 | 00:00 De Wereld Draait Door

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door gemist.

De Wereld Draait Door

Datum
Za 26 oktober 2013
Tijd
00:00 tot 01:00
Zender
NPO 3
Genre
Live programma
Presentatie
Matthijs van Nieuwkerk
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Kijkwijzer
Uitzending gemist
De Wereld Draait Door gemist
Deel-url
gids.tv/10034099

Vanavond in De Wereld Draait Door:

-Groot nieuws voor diabetes (type 1) patiënten! Er is een uitvinding gedaan die ervoor zorgt dat patienten niet langer meerdere keren per dag hoeven te prikken, koolhydraten hoeven tellen of insuline hoeven te spuiten. Het is een kunstalvleesklier, ter grootte van een smartphone, ontwikkeld door onderzoekers van het AMC, Universiteit Twente, Rijnstate Ziekenhuis en het bedrijf Inreda. In Nederland zijn 100.000 kinderen en volwassenen die diabetes type 1 hebben. Wat betekent dit voor hen? Aan tafel: diabetes patiënt Diederik Jekel en Robin Koops van Inreda. Ook in de studio zijn collega's Rob Koebrugge en diabetesverpleegkundige Joost Bonhof.

-Vandaag verschijnt een nieuw album van Ilse DeLange ‘After The Hurricane – Greatest Hits & More’. Een 'greatest hits'-verzamelaar aangevuld met enkele nieuwe nummers.
DeLange staat al 15 jaar op het podium en heeft een hele rits gouden en (multi)platina albums op haar naam staan. Door de jaren heen kreeg ze meerdere prijzen, waaronder een Gouden Harp, de Gouden Notenkraker, de Schaal van Rigter en diverse Edison Awards en 3FM Awards. Ze stond op Pinkpop en in een uitverkocht Ahoy en Gelredome. In haar carrière heeft Ilse in totaal meer dan 1,5 miljoen albums verkocht. Aan tafel de grand dame van de Nederlandse pop zonder divagedrag: Ilse DeLange!

-De Week Draait Door:

- Naar aanleiding van 'Sprakeloos' zat deelnemer van het KRO programma over stotteren Argenis op 3 oktober j.l. al een keer bij ons aan tafel. Hij vertelde toen dat het zijn grote droom was een keer een rol te spelen in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Prompt ging de telefoon: of hij niet een rolletje in de populaire soap wilde vertolken?! Vandaag waren de opnames en vanavond zit hij bij ons aan tafel om te vertellen hoe het ging!

-Muziek: Fit & Laura Jansen

-Moppen tappen: Ton Kas

-Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

De Wereld Draait Door op tv

.