Bekijk de uitzending van De Wereld Draait Door/NOS Journaal op 3/MaDiWoDoVrijdagShow/PowNews terug

Di 15 februari 2011 | 02:00 De Wereld Draait Door/NOS Journaal op 3/MaDiWoDoVrijdagShow/PowNews

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Wereld Draait Door/NOS Journaal op 3/MaDiWoDoVrijdagShow/PowNews gemist? Bekijk hier naar De Wereld Draait Door/NOS Journaal op 3/MaDiWoDoVrijdagShow/PowNews gemist.

De Wereld Draait Door/NOS Journaal op 3/MaDiWoDoVrijdagShow/PowNews

Datum
Di 15 februari 2011
Tijd
02:00 tot 04:55
Zender
NPO 3
Twitter hashtag
#DWDD
Officiële Twitter
@DWDD
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/2601717

Tafelheer is Jan Mulder.

Verder de volgende gasten en onderwerpen:

-Jan Boone en Antoine Bodar over misbruik in de kerk

Kardinaal Simonis sprak zich zondagavond 13 februari 2011 in het tv-programma Brandpunt uit over een nieuw ontuchtverhaal dat vorige week onthuld werd door NRC, de Wereldomroep en Nieuwsuur. Simonis blijft bij zijn eerdere conclusie dat hij en de kerk alle ontuchtzaken met de meeste precisie en zorgvuldigheid heeft behandeld. Uiteraard gaf hij wel aan de zaak in retrospectief anders behandeld zou willen hebben. Te gast is advocaat Jan Boonen. Hij is furieus en overweegt opnieuw aangifte tegen de kerk te doen. Hij bestempelt de kerk nu als een criminele organisatie. Ook te gast is Antoine Bodar.

-Cynthia, Mirjam, Iris en Yvon Jaspers over Boer zoekt vrouw

We praten na met de drie vrouwen die vorig jaar in Boer Zoekt Vrouw net voor de eindstreep naar huis werden gestuurd door hun boer. Hoe zal het nu zijn met: Cynthia (43), die afviel bij boer Wim, Iris (36), die afviel bij boer Wietse en Mirjam (42), die afviel bij boer Jos. Ook Yvon Jaspers is er?

-Muziek is er van Novack

Twee leden uit de band Vladimir startten een nieuwe formatie, Novack is de naam. Wubbo Siegers and Sander van der Linden namen het initiatief. In 2010 kwam hun debuutalbum uit. Zelf omschrijven ze hun muziek als indie. Ze zijn beïnvloed door Elbow, The Notwist and Death Cab For Cutie. Uiteindelijk is Novack uitgebreid, ze zijn nu met zijn zessen.

De Wereld Draait Door/NOS Journaal op 3/MaDiWoDoVrijdagShow/PowNews op tv

Vrouwen jan mulder aangifte advocaat nieuwsuur vrouw formatie kerk misbruik journaal criminele organisatie kardinaal tv-programma wereldomroep wubbo brandpunt boonen vladimir antoine bodar yvon jaspers namen jaspers.