Bekijk de uitzending van De weg naar Santiago terug

Do 13 september 2012 | 19:55 De weg naar Santiago

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De weg naar Santiago gemist? Bekijk hier naar De weg naar Santiago gemist.

De weg naar Santiago

Datum
Do 13 september 2012
Tijd
19:55 tot 20:25
Zender
NPO 2
Kijkwijzer
Uitzending gemist
De weg naar Santiago gemist
Deel-url
gids.tv/8089727

Ver van huis, dichterbij jezelf komen. Dat overkomt pelgrims die de zogenoemde camino naar Santiago de Compostela lopen. Al eeuwen lang leggen miljoenen pelgrims de kilometers lange tocht naar de Spaanse stad af. In de vijfdelige serie ‘De weg naar Santiago' volgt Wilfred Kemp pelgrims tijdens hun lange tocht en vertellen zij hem hun bijzondere verhalen. Al is het een eeuwenoude tocht, de camino blijkt nog steeds springlevend en populairder dan ooit.

In de eerste aflevering ontmoeten we de Nederlandse Marijn Voogt. We kwamen hem eerder tegen in 2011. Hij begon zijn pelgrimage tussen twee banen in. Na het bereiken van Santiago de Compostela liep hij door naar het schiereiland Finisterre, ook wel ‘het einde van de wereld' genoemd. Daar ontmoette hij de liefde van zijn leven: de Italiaanse Jessica.

Op dit moment verbouwen Marijn en Jessica een herberg die op de route van de camino ligt, in het gehucht ‘A Balsa' in Spanje. Wilfred Kemp zoekt ze op tijdens de verbouwing. De camino bracht Martijn niet alleen de liefde van zijn leven maar ook een heel nieuw bestaan.

Veerle Walravens loopt de camino alleen. Ze liet vriend en familie thuis en beseft nu hoe gelukkig ze is met haar dierbaren en dat dit gevoel niet vanzelfsprekend is voor veel andere wandelaars. ‘Ik heb zoveel om voor terug te komen. Dat is echt een luxe die ik heb. Veel mensen hebben niet zoveel heimwee, omdat ze niet zoveel hebben om naar terug te gaan. Dat heb ik wel.'


De Engels-Italiaanse arts Elisa uit Londen begon een pelgrimstocht naar Santiago om bij te komen van de hectiek op de Intensive Care. Ze probeert de essentie van het leven te ontdekken – buiten de IC. Na de camino vertrekt Elisa naar Oeganda om daar een IC-afdeling in een ziekenhuis op te zetten.

Het Nederlandse koppel Toon en Karin wilden altijd al samen de camino lopen. Maar de tocht blijkt zwaar te zijn: Karin is net herstellende van een burn-out en Toon heeft heimwee naar de kleinkinderen. Hij mist zijn kleinkinderen zo erg, dat hij er steeds van moet huilen.

De weg naar Santiago op tv

.
Vanavond in De weg naar Santiago