Bekijk de uitzending van De wandeling terug

Vr 10 februari 2012 | 19:55 De wandeling

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De wandeling gemist? Bekijk hier naar De wandeling gemist.

De wandeling

Datum
Vr 10 februari 2012
Tijd
19:55 tot 20:25
Zender
NPO 2
Genre
Zoektocht
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/7153779

KRO De Wandeling: Unieke ijswandeling met The Iceman Wim en ijsvrouw Hella. Op blote voeten wandelen over het bevroren Naardermeer.

In Nederland is één man zeker blij met de extreme kou: Wim Hof oftewel The Iceman genoemd. Wim bezit de uitzonderlijke gave om kou te trotseren. Zo liep hij boven de poolcirkel een halve marathon op blote voeten en zat hij bijna twee uur lang in een bak met ijs.

Om aan Nederland te laten zien dat je nu ook met deze lage temperaturen in Nederland makkelijk op blote voeten over ijs kunt lopen wandelt hij met Hella van der Wijst over het bevroren Naardermeer. Hij praat met haar over zijn drijfveren om te leven als 'oermens' en zijn leven als vader met vijf kinderen. Ook neemt hij een 'bad' in het ijskoude Naardermeer en vraagt aan Hella dit ook te doen.

Volgens Wim heeft zijn gave te maken met een traumatische gebeurtenis tijdens zijn geboorte: "Ik ben de helft van een tweeling en kwam volkomen onverwachts ter wereld. Ik zat diep verscholen in de buik van mijn moeder. Na de geboorte van mijn broer, kwamen ze er ineens achter dat ik er ook nog zat. Mijn moeder moest meteen een keizersnede krijgen. Maar op weg naar de operatiekamer ben ik toen op de steenkoude gang bijna gestikt ter wereld gekomen. Deze traumatische ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik een hang naar koude kreeg. Ik wilde de kou leren beheersen. En dat kan ik nu", vertelt Wim in de uitzending.

De wandeling op tv

Marathon nederland zoektocht uitzending hella geboorte wandelen naardermeer blote ijskoude kinderen wandeling makkelijk hella van der wijst vader.