Bekijk de uitzending van De vrouw die Poetin wil verslaan terug

Zo 18 maart 2018 | 19:20 De vrouw die Poetin wil verslaan

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De vrouw die Poetin wil verslaan gemist? Bekijk hier naar De vrouw die Poetin wil verslaan gemist.

De vrouw die Poetin wil verslaan

Datum
Zo 18 maart 2018
Tijd
19:20 tot 20:15
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Deel-url
gids.tv/19841800

Op de dag van de verkiezingen in Rusland is de documentaire 'De vrouw die Poetin wil verslaan' te zien op NPO 2. Centraal staat presidentskandidaat Ksenia Sobchak, die de strijd aangaat met Vladimir Poetin. Victoria Koblenko heeft deze opvallende verschijning gevolgd tijdens haar campagne en schetst daarmee tegelijkertijd een beeld van het Rusland anno nu.

In de ogen van veel Russen zijn de verkiezingen op 18 maart de verkiezingen van de toekomst. Is er na 18 jaar heerschappij van Poetin een nieuwe leider denkbaar? De meest opvallende presidentskandidaat is de 36-jarige Ksenia Sobchak. Als presentatrice van de Russische versie van Big Brother werd ze nationaal bekend. De dochter van de eerste burgemeester van Sint-Petersburg sierde zeven jaar geleden nog de cover van de Playboy, maar de laatste jaren werkt Sobchak als journalist op de enige vrije nieuwszender van Rusland en voert ze juist actie tegen Poetin.

Waarom zet Sobchak haar fijne jetsetleven op het spel door de politiek in de gaan? Is ze oprecht in haar verhaal om haar land verder te helpen? Of is ze gestuurd door het Kremlin zoals wordt beweerd? Is het realistisch om de burgers een democratische toekomst in het vooruitzicht te stellen? En is het mogelijk dat deze vrouw daarvoor gaat zorgen?

In de 50 minuten durende uitzending reist Victoria samen met regisseur Marieke Slinkert door Rusland om de laatste maand van de verkiezingscampagne van Ksenia Sobchak en haar team vast te leggen. Het programma schetst een beeld van deze pittige verkiezingsstrijd. Voor Victoria is het een spannende missie om nu als verslaggever weer terug te gaan naar het land van haar jeugd, en van dichtbij te kijken naar 'de vrouw die Poetin wil verslaan'.

Victoria Koblenko is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en is op haar twaalfde met haar ouders naar Nederland gekomen. Ze studeerde Ruslandkunde en politicologie, evenals Ksenia Sobchak.

De vrouw die Poetin wil verslaan op tv

Rusland vladimir poetin poetin president verkiezingen nederland russen politiek campagne uitzending vrouw documentaire burgemeester presentatrice burgers regisseur kremlin sovjet-unie sint-petersburg cover journalist dochter playboy nationaal verkiezingscampagne presidentskandidaat verslaggever politicologie brother realistisch victoria missie vladimir jeugd victoria koblenko russisch ouders team vast kijken.