Bekijk de uitzending van De Unieke Wereld Van LEGO Met Kerst terug

Do 20 december 2018 | 21:30 De Unieke Wereld Van LEGO Met Kerst

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Unieke Wereld Van LEGO Met Kerst gemist? Bekijk hier naar De Unieke Wereld Van LEGO Met Kerst gemist.

De Unieke Wereld Van LEGO Met Kerst

Datum
Do 20 december 2018
Tijd
21:30 tot 22:30
Zender
RTL Z
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
John Deol
Deel-url
gids.tv/21558746

Zelfs in deze digitale tijden is Lego nog populair. Vooral met de feestdagen doet de Deense speelgoedmaker goede zaken.

Op het hoofdkantoor in Dillund is het extreem druk en in Londen gaat de grootste Legowinkel ooit open.

Je zou het bijna vergeten in alle digitale drukte, maar het beroemdste traditionele speelgoed doet het - zeker met de feestdagen - nog steeds uitstekend. Z Doc: De unieke wereld van Lego met Kerst biedt een kijkje achter de schermen bij de Deense speelgoedfabrikant.

In 2017 maakte het bedrijf een ‘teleurstellende’ 1 miljard euro winst. 17 procent minder dan een jaar eerder, maar ‘in december groeide de consumentenverkoop’, staat in het jaarverslag. Deze documentaire uit 2016 gaat niet over kille cijfers, maar over de magie van Lego.

De makers filmden in het hoofdkantoor in Billund tijdens de voorbereidingen op de kerstdrukte en bij de opening van de grootste Legowinkel ter wereld in Londen. De blokjesmakers pakken uit met het grootste Legobouwwerk ooit.

De Unieke Wereld Van LEGO Met Kerst op tv

Cijfers opening londen jaarverslag documentaire voorbereidingen lego extreem achter de schermen hoofdkantoor speelgoed kerst feestdagen kerstdrukte miljard deense magie schermen drukte populair druk winst zaken deze.