Bekijk de uitzending van De toekomst is fantastisch terug

Do 21 november 2019 | 21:00 De toekomst is fantastisch

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De toekomst is fantastisch gemist? Bekijk hier naar De toekomst is fantastisch gemist.

De toekomst is fantastisch

Datum
Do 21 november 2019
Tijd
21:00 tot 21:50
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Presentatie
Marijn Frank, Tim den Besten
Deel-url
gids.tv/23296836

De laatste aflevering van De toekomst is fantastisch gaat over de dood. Deze documentaireserie gaat over hoe het leven er in 2039 vermoedelijk uitziet, aan de hand van fictiescènes en gesprekken met wetenschappers en denkers.

Organen printen
In 2039 worden veel organen ge-bioprint, worden mensen gemiddeld enkele decennia ouder, zijn er mogelijkheden je lichaam tijdelijk 'on hold' te zetten en zijn er proeven met 'mind uploads': overledenen 'leven voort' doordat hun brein in een computer is opgeslagen.

Winterslaap
Allemaal fictie? Anno 2019 nemen de mogelijkheden om allerhande organen te printen snel toe. En wetenschappelijke experimenten sluiten niet uit dat in de nabije toekomst een vorm van 'winterslaap' is weggelegd voor mensen, die het leven verlengt en ook andere mogelijkheden biedt. Steeds meer wetenschappers zien mogelijkheden voor 'mind uploads'.

De toekomst is fantastisch op tv

Organen computer documentaire printen verlengt wetenschappers documentaireserie lichaam allerhande wetenschappelijke brein dood marijn frank tim den besten seizoen 2019 deze winterslaap proeven.