Bekijk de uitzending van De Tiende van Tijl terug

Do 7 december 2017 | 20:30 De Tiende van Tijl

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Tiende van Tijl gemist? Bekijk hier naar De Tiende van Tijl gemist.

De Tiende van Tijl

Datum
Do 7 december 2017
Tijd
20:30 tot 21:10
Zender
NPO 2
Genre
Muziekdocumentaire
Jaar
2017
Presentatie
Tijl Beckand
Twitter hashtag
#detiende
Officiële Twitter
@detiendevantijl
Uitzending gemist
De Tiende van Tijl gemist
Deel-url
gids.tv/19165418

De laatste aflevering van De Tiende van Tijl wordt het seizoen spectaculair afgesloten met het Radio Filharmonisch Orkest en Het Storioni Trio.

Tijl brengt in het programma De Tiende van Tijl bijzondere verhalen achter klassieke muziek op eigen wijze tot leven. Hij geeft antwoord op intrigerende vragen zoals: Welke componist moest het opsteken van een sigaar met de dood bekopen? Wie was de grootste oplichter in de geschiedenis van de klassieke muziek? En wat is het ultieme muziekmoment voor de meest vooraanstaande klassieke musici van Nederland?

Tijl Beckand: "Ik ben er trots op dat ik mijn passie voor klassieke muziek primetime met de kijker mag delen. Sinds de start in 2011 is de waardering van de kijker hoog en de betrokkenheid groot. Samen met jonge talenten en gevestigde namen maak ik ook dit jaar weer een reis door de klassieke muziekgeschiedenis en deel ik de meest bijzondere verhalen, favoriete muziekmomenten en muziekervaringen die mooie persoonlijke verhalen opleveren."

De Tiende van Tijl op tv

Muziek radio geschiedenis orkest musici klassieke muziek spectaculair oplichter sigaar afgesloten dood tijl beckand componist vragen seizoen.