Bekijk de uitzending van De stelling Van Foreest, een schaakfamilie terug

Di 12 november 2019 | 09:55 De stelling Van Foreest, een schaakfamilie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De stelling Van Foreest, een schaakfamilie gemist? Bekijk hier naar De stelling Van Foreest, een schaakfamilie gemist.

De stelling Van Foreest, een schaakfamilie

Datum
Di 12 november 2019
Tijd
09:55 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Thomas Doebele, Maarten Schmidt
Twitter hashtag
#2doc
Deel-url
gids.tv/23244325

Documentaire over de Nederlandse schaakfamilie Van Foreest.

De zes kinderen Van Foreest zijn buitengewoon getalenteerde schakers, goed getraind en al vanaf jonge leeftijd actief in de professionele schaakwereld. Hun ouders vinden dat de reguliere basisschool de kinderen niet voldoende biedt om hun talent tot bloei te laten komen. Ze geven thuisonderwijs en de hierdoor vrijgekomen tijd wordt benut voor een serieuze schaakopleiding. Hun aanpak heeft al het nodige resultaat opgeleverd. Jorden (1999), de oudste, werd op zestienjarige leeftijd de jongste in Nederland geboren schaakgrootmeester. Zijn jongere broer Lucas (2001) zit hem op de hielen. Jongste en enige dochter Machteld (2007) lijkt in de voetsporen van haar grote broers te treden. Op zesjarige leeftijd werd ze Nederlands kampioen in de categorie 'meisjes onder de tien jaar' en ze geldt misschien wel als het grootste talent van de familie.

De stelling Van Foreest, een schaakfamilie op tv

Talent nederland basisschool kampioen documentaire broers voldoende bloei thuisonderwijs dochter kinderen maarten schmidt thomas doebele ouders schmidt familie leeftijd broer tijd maarten oudste in de voetsporen voetsporen grootste.