Onderwerpen in De smaak van Joël

Bekijk de uitzending van De smaak van Joël terug

Vr 12 juli 2019 | 21:10 De smaak van Joël

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De smaak van Joël gemist? Bekijk hier naar De smaak van Joël gemist.

De smaak van Joël

Datum
Vr 12 juli 2019
Tijd
21:10 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Culinair magazine
Jaar
2019
Presentatie
Joël Broekaert
Deel-url
gids.tv/22563601

Deze zomer neemt culinair journalist Joël Broekaert je elke vrijdag om 21:10 uur op NPO 2 mee in de wereld van kookprocessen. In De smaak van Joël ontrafelt hij de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken.

Technieken
De smaak van Joël is een populairwetenschappelijk programma over de technieken die mensen gebruiken en ontwikkelen om eten eetbaarder en lekkerder te maken.

Kookproces
In zes afleveringen neemt Joël je mee naar wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist hij af naar bijzondere plekken in de wereld waar iets unieks te leren valt over het kookproces van die aflevering.

Perfecte biefstuk
Hij onderzoekt: garen, stollen, lucht toevoegen, aromatiseren, gisten en rijpen. Hoe bak je bijvoorbeeld de perfecte biefstuk? En welke boter gebruik je hier voor? In de eerste aflevering staat het kookproces garen centraal.

De smaak van Joël op tv

Chemische zomer biefstuk wetenschappers journalist culinair journalist eerste aflevering culinair boter geheimen proces magazine eten joël broekaert seizoen aflevering 1 vrijdag lang deze.