Bekijk de uitzending van Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon' terug

Ma 11 november 2019 | 21:00 Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon'

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon' gemist? Bekijk hier naar Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon' gemist.

Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon'

Datum
Ma 11 november 2019
Tijd
21:00 tot 21:35
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Jan-Pieter Stafleu
Presentatie
Danny Ghosen
Deel-url
gids.tv/23290719

Een half jaar na zijn tweeluik over Libanon komt Danny Ghosen met een actueel en meeslepend vervolg. In dit deel van De Slag om Libanon is hij terug in zijn geboorteland dat de afgelopen weken volledig is platgelegd en het toneel is van massale protesten tegen de zittende regering.

Stromingen
In het eerder uitgezonden tweeluik liet Danny zien dat de verschillen tussen de religieuze/politieke stromingen het land gevangen houden en dat de levens van normale mensen stil staan.

Schouder aan schouder
Nu lijkt de vlam in de pan geslagen. En hoe. Mensen laten massaal hun stem horen, zonder dat ze zich geremd lijken te voelen door hun politieke leiders en religieuze stromingen. Soennieten, Christenen, Sjiieten, Druzen en andere groeperingen zijn verenigd achter de Libanese vlag en staan schouder aan schouder op de barricades.

Opstand
Danny Ghosen spreekt de mensen die midden in deze opstand staan en vraagt zich af hoe het kan dat de verschillen er nu opeens niet toe lijken te doen. Ook gaat hij in gesprek met oude bekenden uit de documentaire.

Docu: Vervolg op 'De slag om Libanon' op tv

Christenen protesten revolutie regering documentaire libanon soennieten opstand beirut taxichauffeur sjiieten toneel danny ghosen vlag leiders barricades gespannen professor schouder inwoners gevangen seizoen gesprek geslagen druzen deze terug.