Bekijk de uitzending van De Roze Dolk terug

Do 15 maart 2018 | 21:40 De Roze Dolk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Roze Dolk gemist? Bekijk hier naar De Roze Dolk gemist.

De Roze Dolk

Datum
Do 15 maart 2018
Tijd
21:40 tot 22:30
Zender
NPO 3
Genre
Reportage
Jaar
2018
Twitter hashtag
#derozedolk
Deel-url
gids.tv/19821973

Wat komt er op je af zodra je besluit dat je kinderen wil? Nogal wat, zo ondervindt ook programmamaker Bo Jeuken. Bij háár sloeg in ieder geval direct de twijfel toe: Ben ik wel klaar voor een kind? Is mijn partner echt de juiste persoon? Kán ik überhaupt kinderen krijgen? Met de nodige humor en zelfspot nemen Bo en haar vriend Stef je vanaf het prille begin mee in deze ingewikkelde, verwarrende en voor velen herkenbare periode uit een mensenleven.

De Roze Dolk geeft een eerlijk en intiem portret van twee mensen bij wie het hoofdstuk 'kinderen' zich heeft aangediend. Ook interviewt Bo aan de hand van haar eigen worstelingen verschillende mensen die op een eigentijdse manier bezig zijn met de kinderwens. Zo ontstaat een verrassend tijdsbeeld op het krijgen van kinderen anno nu: In hoeverre kun je controle uitoefenen op iets dat zo onvoorspelbaar is als de weg naar het ouderschap? En moet je dat überhaupt wel willen?

De Roze Dolk vertelt een herkenbaar verhaal. Niks extreems, maar simpelweg wat ons bijna allemaal overkomt wanneer je in deze levensfase belandt. En dat is, zo blijkt, al ingewikkeld genoeg.

De Roze Dolk is met vier afleveringen vanaf vanavond iedere donderdag om 21:45 uur te zien op NPO 3.

De Roze Dolk op tv

Controle portret humor zelfspot kinderen vriend reportage seizoen partner aflevering 1.