Bekijk de uitzending van De Rode Duivels: België - Spanje terug

Di 17 november 2015 | 20:25 De Rode Duivels: België - Spanje

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Rode Duivels: België - Spanje gemist? Bekijk hier naar De Rode Duivels: België - Spanje gemist.

De Rode Duivels: België - Spanje

Datum
Di 17 november 2015
Tijd
20:25 tot 22:55
Zender
Eén
Genre
Voetbal
Twitter hashtag
#BELSPA
Deel-url
gids.tv/14480615

Het oefenduel tussen België en Spanje, dat voor vanavond stond gepland, gaat niet door wegens de dreiging van terreur. Dat melden Belgische media dinsdag.

Er zouden sterke aanwijzingen zijn dat Abdeslam Salah, de terrorist die nog voortvluchtig is na de aanslagen in Parijs van vrijdag, een aanslag heeft gepland. De Belgische federale politie heeft een nieuw opsporingsbericht verspreid om Salah te kunnen arresteren.

Mede vanwege de aanwijzingen is het dreigingsniveau in België verhoogd van 2 naar 3, waar 4 het maximum is. Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken heeft daartoe maandagavond laat besloten.

Door het hogere niveau zullen er meer soldaten in het straatbeeld verschijnen. Ook zal de bewaking op stations en andere openbare locaties toenemen.

De bondscoaches Vicente del Bosque (Spanje) en Marc Wilmots (België) hebben er begrip voor dat het oefenduel tussen beide landen is afgelast wegens de terreurdreiging.
"We weten de precieze reden niet, maar de autoriteiten hebben dit vast en zeker niet zomaar besloten", laat Del Bosque weten in verschillende Spaanse media.

Het oefenduel tussen beide landen zou worden afgewerkt in Brussel. De wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion, waar ruimte is voor bijna 50.000 supporters, was volledig uitverkocht.

De Rode Duivels: België - Spanje op tv

Voetbal dreiging aanslag wedstrijd politie parijs belgië koning aanslagen ruimte terreurdreiging terreur brussel supporters spanje media binnenlandse zaken terrorist vicente del bosque dreigingsniveau voortvluchtig marc wilmots stations uitverkocht soldaten aanslagen in parijs abdeslam wilmots del bosque.