Bekijk de uitzending van De Rijdende Rechter terug

Di 27 augustus 2013 | 22:20 De Rijdende Rechter

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Rijdende Rechter gemist? Bekijk hier naar De Rijdende Rechter gemist.

De Rijdende Rechter

Datum
Di 27 augustus 2013
Tijd
22:20 tot 23:00
Zender
NPO 1
Presentatie
Jetske van den Elsen
Twitter hashtag
#RijdendeRechter
Kijkwijzer
Uitzending gemist
De Rijdende Rechter gemist
Deel-url
gids.tv/9680915

Wie is de beste Rijdende Rechter van Nederland? In het nieuwe seizoen van het succesvolle NCRV-programma De Rijdende Rechter kan de kijker dit najaar zelf meespelen in het tweede scherm en zo virtueel plaatsnemen op de stoel van de Rijdende Rechter.

Het tweede scherm daagt de kijker uit om zelf tot een goed oordeel te komen over een zaak. Uitspraken zijn niet zwart-wit, een rechter weegt verschillende argumenten af om tot zijn uitspraak te komen en deze is allerminst gebaseerd op emotie. Iedere uitzending wordt de kijker opgeroepen om online mee te spelen en zichzelf langs de meetlat van de Rijdende Rechter te leggen. Na zeven afleveringen weten we het antwoord op de vraag: wie is het dichts bij de uitspraak van meester Visser van alle deelnemers, ofwel: wie is de beste Rijdende Rechter van Nederland?

In de eerste aflevering (Welles nietes) van het nieuwe seizoen gaat het om de volgende kwestie:

Mevrouw Huang heeft het Japanse sushi-restaurant Izumi al ruim een half jaar. Om haar restaurant meer op de kaart te zetten sluit ze zich aan bij Groupon. Via deze organisatie kun je een voucher kopen waarmee je tegen grote kortingen kunt eten. Dit deed ook mevrouw Veltenaar. Zij vergat om bij de reservering te vermelden dat het om een Groupon-bon ging. Pas aan het eind van het diner liet zij de Groupon-bonnen zien. En dat accepteerde mevrouw Huang niet. De ruzie liep zo hoog op dat mevrouw Veltenaar weigerde te betalen en de politie inschakelde. Mr. Visser gaat bepalen: wie wordt het kind van de rekening?

De Rijdende Rechter op tv

Politie visser uitspraak uitzending rechter diner restaurant ruzie kortingen meester eerste aflevering emotie deelnemers kijker scherm jetske van den elsen eten virtueel.
Vanavond in De Rijdende Rechter