Bekijk de uitzending van De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje terug

Zo 3 januari 2016 | 21:56 De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje gemist? Bekijk hier naar De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje gemist.

De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje

Datum
Zo 3 januari 2016
Tijd
21:56 tot 23:34
Zender
RTL 4
Genre
Komedie
Jaar
2016
Regisseur
Will Koopman
Acteurs
Loes Luca, Peter Bolhuis, Teun Luijkx, Sigrid ten Napel, Kim Feenstra
Twitter hashtag
#PrinsesOpDeErwt
Deel-url
gids.tv/14793623

Herhaling van nieuwjaarsdag.

Traditiegetrouw zendt RTL 4 op nieuwjaarsdag een modern sprookje uit. Na ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen’ brengt de familiezender op vrijdag 1 januari 2016 ‘De Prinses Op De Erwt’, het bekende sprookje van Hans Christian Andersen.

Prins zoek Prinses
Koningin Aurelia en Koning Balthazar van Luxenstein zitten in zak en as. De populariteit van hun monarchie neemt af en ze staan op het punt hun baan kwijt te raken. Adviseurs wijzen hen erop dat een mooi koninklijk huwelijk de boel flink zou oppeppen. Maar waar halen ze op stel en sprong een geschikte prinses voor hun zoon Manuel vandaan?

De enthousiaste tv-producent Leo de Boer komt met een oplossing. Een real life show, waarin Manuel op zoek gaat naar zijn grote liefde. Aanvankelijk is Manuel sceptisch. Zo’n mediacircus is niks voor hem. Totdat zijn vader hem erop wijst dat zo’n tv-programma misschien wel dé manier is om Julia terug te vinden, het meisje waar hij lang geleden een zomermiddag mee doorbracht en sindsdien niet meer uit zijn hoofd kan krijgen…

De rollen in het sprookje worden, zoals gebruikelijk, vertolkt door een groot aantal bekende namen. Teun Luijkx speelt prins Manuel, Loes Luca en Peter Bolhuis zijn te zien als zijn ouders, Koningin Aurelia en Koning Balthazar. Sigrid ten Napel vertolkt de rol van Julia, de prinses op de erwt. Kim Feenstra, Pip Pellens, Esmée van Kampen, Ricky Koole en Maryam Hassouni spelen de wannabe-prinsessen. Andere rollen zijn weggelegd voor Peter Paul Muller (Premier Halberda), Hajo Bruins (lakei Hugo), Angela Schijf (Marjon Kaspers), Jan Kooijman (Leo de Boer) en Jennifer Hoffman (Suzan Schippers).

De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje op tv

.