Bekijk de uitzending van De prinses en de kikker terug

Za 14 april 2018 | 08:45 De prinses en de kikker

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van De prinses en de kikker gemist? Bekijk hier naar De prinses en de kikker gemist.

De prinses en de kikker

De prinses en de kikker
Datum
Za 14 april 2018
Tijd
08:45 tot 10:15
Zender
Ketnet
Genre
Speelfilm
Jaar
2009
Regisseur
Ron Clements
Twitter hashtag
#deprinsesendekikker
Deel-url
gids.tv/20079354

Animatiefilm, gebaseerd op E.D. Bakers boek 'The Frog Princess' en geïnspireerd door het sprookje van de gebroeders Grimm. Vlaamse versie, met de stemmen van Sandrine Van Handenhoven (Tiana), Stan Van Samang (prins Naveen), Eline De Munck (Charlotte La Bouff), An Nelissen (Mama Odie), Hubert Damen (Lawrence) e.a. The French Quarter, in het swingende New Orleans van de jaren 20 en 30. Tiana is een jonge, hardwerkende vrouw met een grote droom: ooit wil ze haar eigen restaurant beginnen.

Ze werkt keihard en heeft geen tijd om te genieten van het leven, zelfs niet als het Mardi Gras is. Wanneer prins Naveen van Maldonia naar de stad komt, verandert een onbetrouwbare voodoopriester hem in een kikker.

De betovering kan alleen doorbroken worden wanneer hij liefdevol gekust wordt door een prinses. Op een gemaskerd bal ziet Naveen de mooie Tiana en

- alhoewel zij geen prinses is- overhaalt hij haar om hem te kussen. | IMDb rating: 7.1/10.

De prinses en de kikker op tv

Vrouw prins prinses restaurant kikker new orleans gras animatiefilm speelfilm orleans sprookje kussen boek hubert damen mardi gras eline de munck stan van samang grimm stad imdb.